ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. ANI: Mircea Diaconu nu poate candida

mircea diaconuMircea Diaconu nu poate candida pentru o funcție eligibilă de membru al Parlamentului European, afirmă ANI într-un comunicat, la nici 24 de ore de când PNL a anunţat că marele actor se află pe lista partidului pentru alegerile din 25 mai.

ANI precizează că va utiliza toate instrumentele legale și instituționale în ceea ce privește respectarea interdicției referitoare la candidatura lui Mircea Diaconu la alegerile pentru Parlamentul European.

În sprijinul poziţiei sale, Agenţia Naţională de Integritate reaminteşte că la data de 19 iunie 2012, Înalta Curte de Casație și Justiție a emis o decizie definitivă și irevocabilă în sensul menținerii raportului de evaluare prin care A.N.I. a constatat starea de incompatibilitate a fostului senator Mircea Diaconu.

Conform sursei citate, lui Mircea Diaconu i se aplică sancțiunea prevăzută de dispozițiile art. 25, alin. (2) din Legea nr. 176/2010, în sensul decăderii din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani, respectiv cea de membru al Parlamentului European, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, și anume până la data de 19.06.2015.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a făcut publică marţi seară, la finalul reuniunii conducerii partidului, lista candidaţilor formaţiunii pentru alegerile europene. Pe această listă se află şi Mircea Diaconu.

El a menţionat că în cazul invalidării candidaturii lui Diaconu se vor opera modificările necesare pe lista de candidaţi.

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.