ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Antonescu a început negocierile pentru intrarea PNL în PPE

crin_antonescuLiberalul Crin Antonescu face o primă mişcare după ruperea USL şi începe negocierile cu popularii europeni pentru ca europarlamentarii să activeze în acest grup politic după 25 mai. Dacă negocierile cu PPE se concretizează, liberalii vor convoca un Congres extraordinar al partidului în care să fie eliminată din Statut prevederea potrivită căreia PNL este membru al ALDE şi Internaţionalei Liberale, informează Gandul.info.

“Vom face această mişcare rapid, posibil chiar înaintea alegerilor pentru Parlamentul European”, au declarat pentru gândul surse din conducerea PNL.

Conducerea liberalilor ia în calcul organizarea unui Congres extraordinar până la alegerile europarlamentare, programate pentru 25 mai, în care să fie eliminată din Statut prevederea potrivit căreia PNL este membru al ALDE şi Internaţionalei Liberale.

Din PPE mai fac parte în prezent PDL şi UDMR.

Ruperea USL le permite liberalilor să intensifice negocierile cu cei din PPE, în condiţiile în care în Uniunea Europeană, marile familii politice – socialiştii şi popularii duc o luptă acerbă pentru preşedinţia Comisiei Europene.

„După alegerile europarlamentare în Parlamentul European vor exista trei grupuri politice mari: socialiştii, popularii şi euroscepticii. La eurosceptici nu avem ce căuta, cu socialiştii nu putem discuta, iar în aceste condiţii popularii reprezintă singura variantă, mai ales că cei din grupul ALDE îşi vor diminua ponderea în Parlamentul European după alegerile din mai”, au declarat pentru gândul surse din conducerea PNL.

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.