Alegeri europarlamentare 2019. Vicepremierul italian Matteo Salvini, la Varșovia: Italia și Polonia doresc ”o nouă primăvară” în Europa

Vicepremierul italian și ministru de Interne, Matteo Salvini și-a exprimat dorința ca Italia și Polonia să-și unească forțele pentru remodelarea Europei, acesta fiind în căutarea unei noi alianțe eurosceptice înainte de alegerile pentru Parlamentul European, ce vor avea loc anul anul, în luna mai, anunță Reuters, citat de Agerpres.

Foto: Matteo Salvini/ Twitter

”Polonia şi Italia vor fi parte a unei noi primăveri a Europei, renaşterea valorilor europene”, a declarat Salvini în cadrul unei conferinţe de presă cu ministrul polonez de interne Joachim Brudzinski.

Reuniunea a avut loc la iniţiativa lui Brudzinski, care a afirmat că el şi vicepremierul italian au discutat despre migraţie şi securitatea graniţelor Uniunii Europene. Salvini a adăugat la rândul său că a discutat cu ministrul polonez despre cooperarea dintre Polonia şi Italia privind făurirea unui nou continent.

”Europa care se va constitui în iunie (după alegerile din luna mai pentru Parlamentul European) ne va conduce pe noi toţi, faţă de cea care există astăzi şi care este condusă de către birocraţi”, a mai spus vicepremierul italian.

Salvini are pentru astăzi programată o întrevedere cu Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului aflat la putere în Polonia, cu care va discuta despre noua alianță eurosceptică.

Salvini, care conduce Partidul Liga (antiimigraţionist), a criticat în mod repetat Uniunea Europeană şi a spus că alegerile europarlamentare din luna mai sunt vitale pentru crearea unui bloc ”reformist” ce poate revizui din interior instituţiile de la Bruxelles.

Guvernul polonez, condus de partidul eurosceptic Lege şi Justiţie (PiS), a cerut de asemenea ca Uniunea Europeană să ofere mai multă suveranitate ţărilor membre şi să se amestece mai puţin în treburile naţionale.

One Response to Alegeri europarlamentare 2019. Vicepremierul italian Matteo Salvini, la Varșovia: Italia și Polonia doresc ”o nouă primăvară” în Europa

 1. Luminita Liliana 10/01/2019 at 06:45

  Important, deocamdată, pentru noi, românii, cred că este felul în care vom fi reprezentaţi la nivel european de cei care vor conduce Consiliu European… părerea mea…
  Dar, cum în ţara noastră, politicienii, nu se sinchisesc să facă ceva bun, constructiv, pentru popor, nu văd cum ar putea să o facă de la tribuna Uniunii Europene !
  …ar trebui să sperăm în minuni ?
  Felicitări pentru articol !

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.