Alegeri în Bavaria. CSU a pierdut majoritatea în parlamentul federal iar Verzii devin a doua forță politică, devansând social democrații

Formațiunea Uniunea Creştin-Socială (CSU) apierdut ieri în alegerile din landul Bavaria majoritatea din parlamentul federal, fiind nevoită să facă o alianță cu alte partide, notează Știrile ProTV.

Formaţiunea obţinut, conform sondajelor, circa 35,5% din voturi, cu 12 procente sub rezultatul scrutinului precedent, cea mai severă scădere înregistrând-o însă Partidul Social-Democrat (SPD), depăşit uşor în sondaje chiar şi de formaţiunea de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD).

Pe locul al doilea se află Verzii, care cu 18,5-19% reușesc să devină a doua forță politică în landul bavarez.

Pe poziţia a treia sunt Votanţii Liberi (Freie Waehler), cu 11,5%, iar imediat apoi partidul de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), cu 11%.

Rezultatele din Bavaria reprezintă o reală problemă pentru cancelarul german, deoarece pot afecta stabilitatea şi aşa extrem de fragilă a coaliţiei pe care partidul Angelei Merkel, Uniunea Creştin Democrată, o are, de câteva luni, cu CSU şi SPD.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.