Angela Merkel primește Fullbright Prize 2018 pentru conducerea remarcabilă, plină de compasiune și cooperare internațională

Cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, urmează să primească Fullbright Prize pentru înțelegere internațională. Cu acest premiu, Asociația Fullbright îl onorează pe cancelarul Merkel pentru conducerea remarcabilă, plină de compasiune și angajamentul ferm față de înțelegere reciprocă, cooperare internațională și pace, potrivit anunțului oficial pe Fullbright Association.

Foto: Fullbright Association/ die Bundesregierung

Merkel este o imagine reprezentativă pentru un lider care s-a confruntat cu provocări globale neîncetate în vreme de criză. Printre laureații premilui se numără personalități precum: Nelson Mandela, Jimmy Carter, Corazon Aquino, Mary Robinson, Bill și Melinda Gates.

Ceremonie are loc luni seara, 28 ianuarie 2019, la Berlin. Pentru prima dată în istoria de 25 de ani a premiului, Asociația Fulbright va găzdui acest eveniment în afara Statelor Unite.

Scurt istoric al Asociației Fullbright:

A fost înființată în 1946, la inițiativa senatorului James William Fulbright, acest program este conceput pentru a spori înțelegerea reciprocă între oamenii dintre Statele Unite și oamenii din alte țări, prin schimbul de persoane, cunoștințe și abilități. Programul oferă finanțare pentru studii postuniversitare, cercetare, predare universitară și schimburi culturale.

Din 1960, când a venit pentru prima dată în România, programul Fulbright a oferit și menținut contactele intelectuale, educaționale și culturale cele mai utile și benefice între cele două țări, cu peste 3.000 de studenți, profesori și cercetători din ambele țări beneficiind de acest program.

După 1990, schimburile Fulbright s-au extins în mod constant, jucând un rol important în asistarea reformelor democratice și economice din România. Începând cu luna mai 1993, programul Fulbright a fost administrat de către Guvernul României și SUA. Comisia Fulbright, înființată în conformitate cu acordul bilateral dintre cele două guverne, reprezentat de Departamentul de Stat al SUA și de Ministerul Afacerilor Externe al României.

Informații suplimentare despre:

Fullbright Association

Fullbright Romania- US Commision

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.