Angela Merkel: „Referendumul din Crimeea nu este legitim”

Angela-MerkelÎntr-un nou efort diplomatic de a detensiona situaţia din Ucraina, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, precum şi David Cameron, prim-ministrul britanic, au avut, duminică, o discuţie la telefon cu preşedintele rus, Vladimir Putin, în care i-au transmis liderului de la Kremlin că viitorul referendum din Crimeea nu este „legitim”, transmite AFP, citată de Adevarul.ro.

Pentru a doua oară, Angela Merkel a purtat o discuţie telefonică despre situaţia din Crimeea cu Vladimir Putin într-o încercare de a face cunoscută poziţia Occidentului faţă de noul referendum care urmează să fie organizat pe 16 martie în Regiunea Autonomă din sudul Ucrainei în legătură cu alipirea acesteia de Rusia.

„Cancelarul şi-a făcut cunoscută cu fermitate poziţia în legătură cu referendumul din 16 martie caracterizându-l ca fiind ilegitim”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Angelei Merkel, Steffen Seibert.

Potrivit acestuia, în cadrul discuţiei cu preşedintele rus, cancelarul Germaniei i-a transmis că referendumul contravine Constituţiei ucrainene, precum şi dreptului internaţional. Angela Merkel a ţinut de asemenea să îşi exprime regretul asupra faptului că nici până în acest moment nu s-a reuşit formarea unui grup de contact care să ajute la detensionarea conflictului din peninsulă.

Anterior, Angela Merkel a mai purtat o conversaţie la telefon cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, caracterizându-l atunci pe liderul de la Kremlin drept un om care „a pierdut contactul cu realitatea”.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.