Angela Merkel: UE va extinde lista cu oficialii ruşi vizaţi de sancţiuni

merkel putinUniunea Europeană va extinde lista cu oficiali ruşi şi ucraineni proruşi vizaţi de interzicerea vizelor şi blocarea conturilor, a anunţat cancelarul Angela Merkel, care a asigurat că sancţiunile economice împotriva Rusiei sunt în continuare posibile, în cazul escaladării situaţiei, relatează AFP, citat de Gandul.info.

“La Consiliului European care începe azi (joi -n.r.), şefii de stat şi de Guvern din UE vor aproba sancţiunile decise în urmă cu două săptămâni (…) Printre acestea se află şi extinderea listei cu persoanele vizate de interzicerea vizelor şi blocarea conturilor”, a declarat Angela Merkel joi în Bundestag.

“În cazul escaladării tensiunilor (…) suntem pregătiţi în orice clipă să trecem la cea de-a treia fază a sancţiunilor şi va fi vorba, fără îndoială, de impunerea sancţiunilor economice”, a adăugat cancelarul german, înainte de începerea summitului UE de la Bruxelles.

Alipirea Crimeei la Rusia necesită “un răspuns decis şi unanim din partea Europei şi a partenerilor săi”, a insistat Merkel.

În ceea ce priveşte viitorul Rusiei în G8 şi organizarea summitului din luna iunie, cancelarul german a declarat că, “atâta vreme cât condiţiile politice nu sunt îndeplinute pentru o reuniune la nivel înalt, nu mai există G8, nici summit, nici formatul actual”.

Pregătirile în vederea organizării summitului G8 din iunie, în oraşul Soci, au fost suspendate din cauza situaţiei din Crimeea.

Referitor la consultările guvernamentale ruso-germane prevăzute pentru sfârşitul lunii aprilie, cancelarul Angela Merkel a menţinut opţiunile. “Guvernul german va decide dacă aceste consultări vor avea sau nu loc şi în ce formă”, a afirmat Merkel.

 

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.