Biroul Parlamentului European în România organizează „Forumul democrației europene” pentru promovarea valorilor și alegerilor europene în rândul tinerilor (LIVE VIDEO&TEXT, 26 octombrie, ora 10:00)

Biroul Parlamentului European în România organizează vineri, 26 octombrie, Forumul democrației europene, un eveniment prilejuit de contextul încheierii celei de-a IV-a ediţii a proiectuluiPromotori pentru democraţie europeană“, iniţiat tot de Biroul PE, dar şi de campania instituţională de promovare a importanţei participării la alegerile europene din perioada 23 – 26 mai 2019.

Acest eveniment îşi propune să reprezinte cel mai amplu spaţiu de discuţie şi promovare a valorilor democratice europene. Este adresat tuturor tinerilor interesaţi de politicile la nivel european, de iniţiativele Parlamentului European în domeniile majore de interes pentru aceştia, dar şi de modalităţile prin care pot deveni mai implicaţi în viaţa comunităţii.

Evenimentul va avea loc la Aula Magna a Academiei de Studii Economice din București și va transmis LIVE în format VIDEO&TEXT pe www.caleaeuropeana.ro și pe pagina de Facebook Calea Europeană, vineri, 26 octombrie, începând cu ora 10:00.

Forumul va include mai multe secţiuni, printre care:

  • Prezentarea campaniei de promovare a alegerilor europene “De Data Asta Votez” şi a modalităţilor prin care cei interesaţi se pot implica la rândul lor în promovarea acesteia.
  • O dezbatere cu deputaţi români în Parlamentul European, decidenţi politici la nivel național și organizaţii de tineret. Dezbaterea va urmări subiecte de interes pentru sectorul de tineret, atât la nivel naţional, cât şi european, iar participanţii vor avea ocazia de a dezbate bune practici de dezvoltare personală şi implicare civică.
  • O sesiune de prezentare şi evaluare a rezultatelor activităților desfășurate în cadrul proiectului “Promotori pentru democraţie europeană”. 

Parlamentul European este singura adunare multinațională din lume şi singura instituție a Uniunii Europene aleasă în mod direct de cetățeni. Alegerile europene din 23-26 mai 2019 vor oferi șansa tuturor cetățenilor de a influenţa viitoarea orientare politică a Uniunii Europene atunci când vor alege deputații din România care le vor susține interesele pentru următorii cinci ani. 

Mai multe detalii sunt disponibile la adresa: https://www.thistimeimvoting.eu/181026_ro_bucarest_forumul_democratiei_europene 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.