BREXIT. Barack Obama merge la Londra ca să-i convingă pe britanici să rămână în UE

Președintele american Barack Obama va efectua între 21 și 24 aprilie o vizită la Londra, unde își va reafirma preferința ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană, cu două luni înainte de referendumul crucial pe această temă, a transmis joi Casa Albă, potrivit AFP, citat de Agerpres.

David Cameron and Barack Obama will discuss Syria and upcoming peace talksObama va lua parte la un dineu cu Regina Elisabeta a II-a la 22 aprilie, la o zi după ce aceasta va împlini 90 de ani, după care va avea o întâlnire bilaterală cu premierul David Cameron, urmată de o conferință de presă comună.

“El va spune clar că este o decizie care aparține Marii Britanii”, a subliniat Ben Rhodes, consilier al președintelui american, într-o conferință telefonică.

Însă “va fi totodată extrem de direct și franc în a explica, în calitate de prieten, de ce SUA cred că este bine pentru Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană”, a adăugat el.

“Este cel mai apropiat prieten an nostru din întreaga lume, iar dacă un prieten ne cere opinia, noi i-o spunem”, a mai declarat Rhodes.

Majoritatea sondajelor de opinie arată că electoratul este împărţit în ceea ce priveşte o eventuală ieşirie a Marii Britanii din Uniunea Europeană, iar multe persoane sunt încă indecise.

Barack Obama a cerut anterior Marii Britanii să rămână în UE.

Deși vizita în Londra fusese anunțată, Casa Albă a refuzat până acum să ofere comentarii privind un posibil mesaj al președintelui pe tema referendumului din 23 iunie.

Citiți și: Barack Obama se implică în campania anti-BREXIT: Va merge la Londra în luna aprilie

BREXIT: Barack Obama îi reamintește lui David Cameron necesitatea de a rămâne în UE

Primarul Londrei, critică dură la adresa lui Barack Obama: O iprocrizie scandaloasă și exorbitantă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.