Bucureștiul va avea linie de metrou până la aeroportul Otopeni. Ministerul Transporturilor a trimis Comisiei Europene cererea de finanțare

Ministerul Transporturilor a trimis Comisiei Europene cererea de finanţare pentru linia de metrou 1 Mai – Otopeni, magistrală care va face legătura cu aeroportul internațional Henri Coandă.

FOTO: Metrorex

Ministerul Transporturilor, în calitate de Organism Intermediar pentru Transport, a aprobat şi transmis la Comisia Europeană, pe 24 decembrie, cererea de finanţare pentru proiectul “Legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Otopeni (Magistrala 6 1 Mai – Otopeni)”, a anunţat miercuri instituţia într-un comunicat de presă.

Valoarea totală a proiectului este de 1,39 miliarde euro.

Obiectul cererii de finanţare ‚Legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Otopeni (Magistrala 6 1 Mai – Otopeni)’ este reprezentat de asigurarea unei conexiuni directe între Bucureşti şi Otopeni, respectiv între Gara de Nord Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă, prin construirea unei noi linii de metrou cu o lungime de 14,2 km şi 12 staţii de metrou”, a informat ministerul.

Linia de metrou Magistrala 6 va asigura legătura reţelei de metrou a municipiului Bucureşti cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Otopeni. Magistrala 6 de metrou face joncţiunea între serviciul de transport public urban şi serviciile de transport regional, naţional şi internaţional feroviar şi aerian, asigurând o legătură urbană rapidă de mare capacitate, informează ministerul.

Durata de execuţie a proiectului este de patru ani. Magistrala 6 extinde reţeaua din staţia 1 Mai până la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti pe o lungime de 14,2 km şi cu o capacitate de transport de 50.000 de călători/oră, si asigură legătura directă între Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni.

Magistrala va permite legarea directă între Gara de Nord şi Aeroport Otopeni, fără transbordarea călătorilor prin schimbarea peroanelor şi a trenurilor.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.