Cafeneaua Complexităţii – “Cosmoza, via sacra a comuniunii”, luni 10 martie, orele 19:30

Elena_PetresteanuCafeneaua Complexitatii va da o noua intalnire luni, 10 martie, incepand cu orele 19:30. Invitatul serii, Elena Petresetanu va vorbi despre “Cosmoza, via sacra a comuniunii”

Tendinta generala de globalizare si concentrare e doar o expresie exterioara a tendintei interioare de universalizare si esentializare a gandirii umane.

Mintea omului universal care isi pune intrebari asupra crearii lumii, unitatii si sensului ei ajunge ireversibil sa-i descopere in sine esenta divina si informala. Apoi se gandeste ca formalul substantial exterior e doar chipul ei derivat si departat de sine si ca de aici ii provine caracterul dual. Si atunci deduce ca toata metamorfoza substantei e cautarea apropierii ei calitative de esenta si sursa sa. Si se intreaba iar: soarbe substanta, sau absoarbe esenta?

O provocare intelectuala a invitatei noastre ale carei explorari in plan pur conceptual, metafizic – unde credinta si stiinta se intalnesc – au extras un nou concept: Cosmoza, reversul Cosmogoniei. El pare sa ne arate cum revine dualitatea la unitate prin trinitate, prefigurand drumul sacru al implinirii prin iubire.

Mai multe detalii aici.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.