Călin Popescu Tăriceanu a demisionat din PNL

Călin Popescu Tăriceanu a demisionat din PNL, a declarat pentru gândul fostul premier. Decizia sa vine după ce în cursul dimineţii i-a cerut lui Crin Antonescu să revină asupra deciziei de rupere a USL, anunţând, totodată, că va negocia cu premierul Victor Ponta o continuare a colaborării în USL.

El a precizat că a avut o discuţie în cursul dimineţii cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, legat de continuarea negocierilor din USL pentru a se ajunge la un comun acord.

“De dimineaţă i-am dat un telefon (preşedintelui PNL, Crin Antonescu – n.r.) în sensul celor declarate, să accepte reluarea discuţiilor cu primul ministru, în sensul continuării USL. Răspunsul său a fost unul negativ”, a spus Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a menţionat că nu a mai discutat cu Antonescu despre intenţia sa de a demisiona din partid.

Călin Popescu Tăriceanu este unul dintre fondatorii PNL, în 1990, devenind în 2005 şi preşedintele partidului, funcţie pe care a pierdut-o în 2009 în faţa lui Crin Antonescu. Călin_Popescu-Tăriceanu

În perioada 2004-2008, după ce Traian Băsescu a câştigat primele alegeri prezidenţiale, în faţa lui Theodor Stolojan, Tăriceanu a fost numit premier al României, în fruntea Alianţei Dreptate şi Adevăr.

Una dintre cele mai importante dispute pe care le-a avut cu Traian Băsescu este şi momentul în care Tăriceanu a anunţat, în 2006, că retrage trupele de militari români din Irak, decizie vehement criticată de preşedinte.

În aprilie 2007, Călin Popescu Tăriceanu a decis demiterea miniştrilor PDL, formând la momentul respectiv un nou guvern împreună cu UDMR. La votul de învestitură, PSD a votat alături de PNL. Chiar şi după moţiunea de cenzură din octombrie 2007, iniţiată chiar de social-democraţi, guvernul Tăriceanu a rămas în picioare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.