Campanie “Happy Voting” pentru încurajarea prezenței la vot în rândul tinerilor

HAPPYVOTING-01În luna mai se desfășoară alegerile europarlamentare, iar Forumul European de Tineret desfășoară o campanie de încurajare a prezenței la vot în rândul tinerilor.

Sprijinită de  Liga Tinerilor Alegători, campania se bazează pe videoclipul deja viral al cântărețului Pharrell – „Happy”,ce include o selecţie de non-actori care dansează pe melodia devenită hit. Remake-ul european include scene filmate in peste 50 de locuri diferite in Bruxelles, inclusiv in Parlamentul European.

Videoclipul va fi proiectat  în timpul Evenimentului pentru tinerii europeni ce are loc între 9 și 11 mai, în Strasbourg, unde sunt aşteptati peste 5000 de tineri participanţi. Campania din spatele Happy Voting se bazează pe voluntari care sa distribuie video-ul Happy Voting, folosind hashtag-ul #HappyVoting.

La alegerile europene din trecut, lipsa de informare a dus la o prezenţă foarte scazută la vot, iar peste 70% dintre tineri nu au votat. Tinerii UE nu sunt bine reprezentati in Parlamentul European, iar in acelaşi timp criza economică şi şomajul îi vizeaza pe ei in primul rand.

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.