Catalonia: Învestirea separatistului Carles Puigdemont a fost amânată, dar acesta rămâne singurul candidat

Preşedintele parlamentului regional din Catalonia, Roger Torrent, a decis marţi să amâne sesiunea de învestire a separatistului Carles Puigdemont, dar i-a luat apărarea, asigurând că acesta are tot dreptul de a fi învestit, transmite Agerpres, citând AFP, EFE şi Reuters.

Foto: Facebook/ Carles Puigdemont

Iniţial, şedinţa forului legislativ regional fusese programată pentru marţi, ora locală 15:00 (14:00 GMT).

”Şedinţa plenară de astăzi (…) este amânată”, a declarat Roger Torrent, fără să precizeze data la care se va ţine noua sesiune, după ce a acuzat Curtea Constituţională a Spaniei – care a interzis învestirea lui Carles Puigdemont fără o autorizaţie judiciară – că ”încalcă drepturile a milioane de catalani”.

Învestirea noului lider regional, care fusese planificată pentru marţi, a fost amânată, a reiterat preşedintele parlamentului catalan, insistând că fostul lider catalan Carles Puigdemont, autoexilat în Belgia, este singurul candidat viabil de a conduce Catalonia, conform Reuters.

Citiți și: Impas politic în Catalonia. Carles Puigdemont, fost lider auto-exilat în Bruxelles, singurul candidat pentru funcția de președinte al regiunii catalane 

Puigdemont a fost demis din funcţia de lider al Cataloniei de guvernul de la Madrid în octombrie 2017 după ce a organizat un referendum şi a declarat unilateral independenţa regiunii. Ulterior, el a fugit în Belgia, după ce a fost inculpat în Spania pentru „rebeliune” şi „răzvrătire”, iar Madridul a preluat controlul asupra regiunii.

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.