Cel mai mare exercițiu NATO de la sfârşitul Războiului Rece. Germania va trimite 8.000 de militari la manevrele din Norvegia

Forţele armate germane intenţionează să contribuie cu circa 8.000 de militari, 100 de tancuri şi peste 2.000 de vehicule la ceea ce ar putea fi cel mai mare exerciţiu al NATO de la sfârşitul Războiului Rece, relatează DPA, potrivit Agerpres.

Contribuţia Germaniei va fi printre cele mai mari la exerciţiile „Trident Juncture”, programate între 25 octombrie şi 7 noiembrie în Norvegia. Operaţiunea ar urma să mobilizeze circa 40.000 de soldaţi din 30 de state membre NATO şi partenere.

Scopul „Trident Juncture” este „de a ne asigura că forţele NATO sunt instruite şi pregătite, de a prezenta capabilităţi colective şi de a arăta că NATO este puternic”, potrivit Forţelor armate norvegiene.

Norvegia este unul dintre cele cinci state membre NATO care au frontieră cu Rusia.

NATO a investit mai multe resurse în exerciţii militare de la începutul crizei din Ucraina în 2014. Astfel de exerciţii servesc ca un factor de disuasiune pentru Rusia, percepută de statele membre din estul NATO – Polonia, Estonia, Lituania şi Letonia – drept o ameninţare.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.