Comisarul Corina Crețu anunță că dorește să candideze la europarlamentare: ”Cred că pot să ajut România mai mult de la Bruxelles”

Comisarul european Corina Creţu a declarat, vineri seara, la posturile de televiziune România TV și Digi24, că ar vrea să candideze la alegerile europarlamentare din acest an şi că ia în considerare propunerea pe care i-a făcut-o în acest sens Victor Ponta, liderul Pro România.

FOTO: European Commission

”Aveam ideea de a nu candida. E firesc să îmi folosesc această experiență obținută la nivel european. Cred că pot să ajut România mai mult de la Bruxelles. Nu am luat o decizie despre PSD. Am o ofertă concretă de la domnul Victor Ponta. PSD nu mi-a propus nimic, au zis că nu au discutat. Eu sunt social-democrat convins (…) Adică aş vrea să candidez şi am această ofertă pe care o analizez şi pentru care îi mulţumesc domnului Ponta.”, a spus Crețu la România TV.

Ulterior, la Digi24, aceasta a precizat că își dorește să candideze la alegerilor pentru Parlamentul European din această primăvară.

„Îmi doresc să candidez, da. (…) Eu sunt în PSD de la 22 de ani, din 1996. Mă deranjează aceste atacuri că pentru un loc pe listă sunt dispusă să sar dintr-o parte în alta. Eu am rămas în PSD, cu toate aceste atacuri şi jigniri, pentru că ţin la acest partid. Dacă mă duc la Pro România, nu mă duc la altă zonă politică, mă duc la prim-ministrul care m-a pus cap de listă. Nu înţeleg de ce se face această demonizare a lui Victor Ponta în PSD”, a declarat Corina Creţu, potrivit Adevărul.

Întrebată dacă din PSD nu a primit vreo propunere de a candida, Corina Creţu a replicat: ”Nu public”.

Creţu a precizat că Victor Ponta este omul care a propus-o în funcţia de comisar european, iar el „este PSD”.

„Ponta e omul care m-a susţinut. Cei care sunt acum la conducere sunt supăraţi că Victor Ponta m-a propus. (…) Mi-aş dori să candidez şi iau în considerare propunerea pe care mi-a făcut-o Victor Ponta. S-a spus că trădez. Ce trădez? Practic Ponta este PSD”, a afirmat ea.

Alegerile pentru Parlamentul European vor avea loc în perioada 23-26 mai 2019 și se vor desfășura în perioada în care România exercită președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

Corina Crețu este unul dintre cei mai experimentați oameni politici români la nivel european. Membru al Parlamentului European în perioada 2007-2014, încă de la aderarea României la Uniunea Europeană, Corina Crețu a devenit vicepreședinte al legislativului european.

De la 1 noiembrie 2014 este comisar european pentru politică regională în cadrul Comisiei conduse de Jean-Claude Juncker.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.