Comisarul Corina Crețu, după împrumutul BEI acordat pentru sprijinirea femeilor antreprenoare din România: ”Femeile trebuie să ocupe locul pe care îl merită în societate”

Lansarea unei inițiative dedicate femeilor antreprenoare din România și finanțată de Banca Europeană de Investiții, în cadrul Planului Juncker vine să sprijine finanțarea IMM-urilor deținute sau conduse de femei, transmite comisarul european Corina Crețu într-o postare pe Facebook.

Poziția comisarului pentru politică regională survine în condițiile în care Banca Europeană de Investiții (BEI) a anunțat că acordă Garanti Bank România un împrumut în valoare de 22,3 milioane euro pentru a sprijini firmele din România, această tranzacție fiind sprijinită de Fondul european pentru investiții strategice (FEIS), pilonul financiar al Planului de investiții pentru Europa, numit și „Planul Juncker”.

”Mereu am considerat că femeile trebuie să ocupe locul pe care îl merită în societate, iar respectarea egalității de șanse între femei și bărbați reprezintă o valoare fundamentală a Uniunii Europene. De aceea, mă bucură nespus lansarea unei inițiative dedicate femeilor antreprenoare din România și finanțată de Banca Europeană de Investiții, în cadrul Planului Juncker. Această inițiativă vine să sprijine finanțarea IMM-urile deținute sau conduse de femei. Pentru a avea acces la finanțare, acestea trebuie să fie deținute în proporție de peste 50% de una sau mai multe femei, ori să aibă în funcție de director general, executiv sau financiar o femeie”, a spus Corina Crețu. 

Aceasta este prima tranșă a împrumutului BEI dedicat femeilor antreprenoare din UE. Se preconizează că aproximativ 260 de IMM-uri și întreprinderi cu capitalizare medie vor beneficia de valoarea totală a împrumutului, care va sprijini 6 100 de locuri de muncă. De asemenea, potrivit sursei citate, prima operațiune cu Garanti Bank ridică la 16 numărul instituțiilor de finanțare partenere din România

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.