Comisarul Corina Crețu, mesaj din China: “Orașele chineze și europene au multe de învățat unele de la cealalte în domeniul dezvoltării urbane”

Comisarul European pentru Politică regională, Corina Crețu, a efectuat o vizită de lucru în China, prilej cu care a participat și la Forumul anual la nivel înalt privind cooperarea regională și urbană din Zhengzhou.

Oficialul european a susținut un discurs în cadrul forumului în care a făcut apel la o cooperare mai internsă în domeniul dezvoltării urbane.

Ea a precizat că multe orașe europene cooperează cu orașe din China: “Avem o colaborare extraordinară: în prezent, douăzeci de orașe lucrează în perechi. Ele împărtășesc preocupările, opiniile și sugestiile privind provocările comune urbane durabile, pentru a veni cu planuri de acțiune locale.”

“De exemplu, orașul grecesc Argii ​​Anargiri și Zhengzhou lucrează la mobilitate și inovare; Haiku și orașul Nisa se concentrează asupra problemelor de sănătate; Roma și Yantai colaborează pentru a face orașele noastre atât inteligente, cât și incluzive”, a mai completat comisarul.

Mai mult, Corina Crețu a anunțat lansarea programului internațional de cooperare urbană privind  Fond competitiv de inițiere pentru acțiuni pe termen scurt în cadrul asocierilor orașelor.

Puteți consulta întregul discurs aici.

Citiți și Comisarul european Corina Crețu, vizită oficială în Beijing pentru participarea la evenimente dedicate cooperării urbane și regionale UE-China

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.