Comisarul european Corina Crețu: “Sper sincer ca Președinția Română să încheie acordul asupra Bugetului cât mai curând posibil”

“In calitate de Comisar European pentru Politica Regionala, sunt in mod special interesata ca in perioada in care România detine Presedintia, Consiliul sa incheie un Acord privind Bugetul (Cadrul Financiar Multianual) pentru perioada 2021-2027, a transmis comisarul Corina Crețu, la preluarea președinției rotative a Consiliului UE.

FOTO: European Commission

Sper sincer ca propunerea Comisiei Europene sa fie acceptata de Parlamentul European si Consiliul European, ca si ca co-legislatori, inaintea alegerilor europarlamentare. Orice intarziere in adoptarea Bugetului, va aduce cu sine intarzieri in implementarea proiectelor realizate cu fonduri europene in toate statele membre.

In ceea ce priveste politica de coeziune, cu un buget de 373 miliarde de euro pentru perioada 2021-2027, aceasta va ramane principala sursa de investitii in perioada de dupa 2020, 80% din aceste resurse urmand sa fie investite prin proiecte de calitate in regiunile cel mai putin dezvoltate.

Comisia Europeana a propus ca “Produsul Intern Brut pe cap de locuitor” sa ramana principalul indicator de alocare a resurselor Bugetului European, fapt care va aduce cu sine cresterea alocatiilor in tarile care au cea mai mare nevoie de investitii, ca România, Bulgaria, Grecia, Italia sau Spania.

Sunt mandra ca, in ciuda tuturor provocarilor, am reusit, impreuna cu colegii mei din Comisie, ca politica de coeziune sa aiba cea mai mare alocare in viitorul Buget, pentru a nu lasa nici o regiune si nici un cetatean fara sanse de dezvoltare.

Sper sincer ca Presedintia Română sa incheie acordul asupra Bugetului cat mai curand posibil, astfel incat investitiile programate pentru perioada financiara urmatoare sa inceapa a fi realizate inca de la 1 ianuarie 2021, in beneficiul românilor si al tuturor cetatenilor europeni.

Mult succes!”, a transmis comisarul Corina Crețu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.