Comisarul european pentru Extindere: Moldovenii ar putea călători fără vize în scurt timp

Comisarul european pentru Extindere, Stefan Fule, a declarat marţi că moldovenii ar putea călători fără vize în statele Uniunii Europene într-o perioadă scurtă de timp, dar că decizia depinde de statele membre, relatează postul Europa Liberă, în pagina electronică, potrivit Mediafax.

Fule a făcut această declaraţie la Chişinău, unde a participat marţi la o reuniune informală a Parteneriatului Estic (PaE). El a spus că, dintre fostele republici sovietice incluse în parteneriat, Republica Moldova este lider şi ar putea încheia negocierile de asociere cu Uniunea Europeană anul viitor.

Potrivit paginii electronice a agenţiei Moldpres, Stefan Fule a mai declarat că negocierile pe tema Acordului de Asociere cu UE ar putea fi finalizate către anul 2013.

“Negocierile pe marginea Acordului de Asociere şi a Acordului de liber schimb ar putea fi finalizate către anul 2013. Şi la capitolul liberalizarea regimului de vize, Republica Moldova este într-o poziţie bună. Ea ar putea beneficia de acesta într-o perioadă scurtă de timp. Termenul de acordare a acestui regim liberalizat depinde de statele membre ale UE dar şi modul de implementare a reformelor de către Moldova”, a apreciat Fule.

Sursa: mediafax.ro
Foto:  gignosco.wordpress.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.