Comisia Europeană: Marea Britanie nu are dovada problemei “turismului pentru ajutoare sociale”, nu exista

Bruxelles-ul acuza Guvernul britanic ca inventeaza o non-problema a “turismului pentru ajutoare sociale” si respinge cererile pentru reguli mai aspre privind drepturile rezidentilor dinUniunea Europeana, inainte de relaxarea accesului romanilor si bulgarilor in Regatul Unit, la inceputul anului 2014, relatează Ziare.com.

EU FlagMinistrul de Interne britanic Theresa May vrea schimbarea unei directive a Uniunii Europene din anul 2004, privind drepturile de resedinta, insa Comisia Europeana a respins aceste cereri de reforma si a acuzat-o pe May ca inventeaza problema turismului pentru ajutoare sociale fara a furniza vreo dovada ca cetatenii europeni straini abuzeaza de regulile libertatii de miscare pentru a pretinde ajutoare.

Niciun stat membru nu a reusit sa faca dovada vreunei probleme. Nu vom merge mai departe cu propuneri de rezolvare a unor non-probleme. Nu exista. Este o perceptie care nu are nicio ancorare in realitate”, a spus un purtator de cuvant al Comisiei Europene.

Marea Britanie a facut un apel pentru suportul Germaniei, Olandei si Austriei pentru a pune presiune pe Bruxelles, pentru a permite statelor membre UE sa limiteze accesul la ajutoare sociale de baza pentru cetatenii straini, potrivit Financial Times.

Sursa: Ziare.com
Foto: freefoto.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.