Comisia Europeană: Sondajul online privind renunțarea la ora de vară a înregistrat 4,6 milioane de răspunsuri

Sondajul online lansată de Uniunea Europeană privind menţinerea sau renunţarea la practica trecerii la ora de vară a înregistrat 4,6 milioane de răspunsuri înainte de închiderea sa joi seara, a precizat vineri Comisia Europeană.

La solicitarea Parlamentului European, Comisia Europeană a iniţiat acest sondaj, care a demarat la 4 iulie, ca parte dintr-o evaluare mai largă a practicii orei de vară.

Rezultatele nu au fost făcute încă publice, însă Comisia Europeană a precizat, într-o declaraţie publicată vineri, că un raport va fi difuzat „în săptămânile care urmează” notează dpa, citată de Agerpres.

Deşi nu are statut de referendum, rezultatul sondajului ar putea sta la baza iniţiativelor necesare pentru a adopta o schimbare a legii. În acest caz, Parlamentul European şi statele membre UE vor trebui să-şi dea acordul în ceea ce priveşte reforma finală.

În februarie, Parlamentul European a adoptat o rezoluție privind re-evaluarea regimului schimbării orei.

Trecerea la ora de vară a fost introdusă în mai multe ţări europene în timpul Primului Război Mondial pentru a contribui la economisirea energiei electrice. Potrivit reglementărilor europene, în statele din blocul comunitar, ceasurile se dau cu o oră înainte în ultima duminică din luna martie şi cu o oră înapoi în ultima duminică din octombrie.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.