Compania Apple modifică sistemul de gestionare a datelor clienților pentru a respecta regulile mai stricte ale UE

Apple modifică sistemul de gestionare a datelor pentru dispozitive şi servicii cloud, în conformitate cu reglementările mai stricte ale Uniunii Europene, în condiţiile în care Facebook este intens criticată pentru nerespectarea confidenţialităţii datelor utilizatorilor în cazul Cambridge Analytica, transmite Bloomberg, notează Digi24 și Adevărul.

Producătorul iPhone a anunţat că în următoarele luni va actualiza pagina sa web destinată administrării datelor personale, pentru a permite utilizatorilor să descarce o copie a tuturor datelor stocate la companie.

Site-ul va mai permite clienţilor să corecteze informaţiile personale, să îşi dezactiveze temporar contul sau să îl şteargă complet.

Modificările au rolul să respecte Reglementările Generale privind Protecţia Datelor (General Data Protection Regulation – GDPR) ale UE, care vor intra în vigoare pe 25 mai, a anunţat Apple.

Compania a actualizat totodată, joi, sistemele de operare pentru iPhone-uri, iPad-uri, PC-urile Mac şi Apple TV.

Noile versiuni au o fereastră în care este explicată poziţia Apple referitoare la confidenţialitate şi cum sunt utilizate acestea în aplicaţii.

Decizia Apple de a se plia pe regulile mai stricte ale legislației europene intervine în condițiile în care compania americană a fost subiectul unor amenzi record din partea Uniunii Europene ca urmare a unor ”ajutoare de stat” primite de Apple în Irlanda, în vreme ce Comisia Europeană  se pregăteşte să introducă o taxa digitală pe veniturile realizate în Uniunea Europeană de marile companii americane din sectorul tehnologiei, cum sunt Google, Facebook şi Apple.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.