Congresul PPE din Helsinki. Puncte cheie ale discursului lui Manfred Weber, cu numai câteva momente înaintea alegerii candidatului PPE pentru funcția de președinte al Comisiei Europene

Manfred Weber, unul dintre candidații PPE care aspiră la funcția de președinte al Comisiei Europene, a spus în ultimul său discurs înaintea votului că viziunea sa privind Europa este aceea conform căreia nimeni nu este lăsat în urmă.

Sursă foto: Flickr.com

“Visez la o Europă în care nimeni nu este lăsat în urmă și unde lucrăm din greu pentru a crea condiții de viață mai bune pentru toți europenii. O Europă în care nimeni nu se simte european de clasa a doua. Vreau o Europă care să readucă sentimentul de a fi acasă”, a fost principalul mesaj al lui Manfred Weber.

“Visez la o Europă care se ocupă de victime. O Europă care luptă cu toate mijloacele împotriva teroriștilor și nu lasă loc pentru egoismul național atunci când vine vorba de securitate. Oamenii trebuie să se simtă protejați în Europa.”

“Migrația ilegală trebuie să fie oprită. Europa mea este una care nu face niciun compormis cu privire la controlul granițelor noastre externe.”

“Vreau o Europă care să îndrăznească să își imagineze: dacă am pune laolaltă toți banii, capacitățile de cercetare și bazele de date, vom crea un plan european împotriva cancerului și noi europenii vom fi primii care vom vindeca cancerul. O astfel de Europă ar face ca cetățenii noștri să fie mândri.”

“Ascultarea, implicarea, luarea deciziilor: Acestea ar trebui să fie prioritatea noastră principală, vreau ca oamenii să se simtă protejați, să se simtă ca acasă în Europa.”

“UE are o față o identitate, un ADN: valorile noastre europene comune nenegociabile.”

“PPE crede într-o Europă a subsidiarității – nu orice problemă are nevoie de o soluție europeană. Vreau o Europă care să respecte nivelul național, regional și local.”

“Noi, în calitate de creștini democrați, nu suntem egoiști și credem în responsabilitatea globală, trebuie să ne folosim puterea comercială pentru a lucra la o lume mai bună – munca efectuată de copii în statele în curs de dezvoltare este inacceptabilă deoarece ei au nevoie să meargă la școală, nu să muncească.”

“O mai bună implicare a cetățenilor noștri va fi crucială pentru a deschide cutia neagră denumită Bruxelles și pentru a aduce Europa de la Bruxelles către casele și inimile oamenilor de pe întregul continent.”

“Pentru mine nu există o Europă a Estului, a Vestului, a Nordului sau a Sudului – nu există europeni buni și europeni răi, ci doar europeni.”

“Vreau să deschid calea către un nou capitol al Europei: fără furie ci cu optimism. Să nu mai existe temeri, ci un nou capitol al speranței. Să nu mai existe naționalism, ci un nou capitol al solidarității.”

Reuniți la Helsinki pe 7-8 noiembrie, membrii PPE votează astăzi în cadrul unui scrutin persoana care va fi desemnată drept Spitzenkandidat din partea celui mai mare și mai influent partid european, PPE, și care acum deține toate funcțiile cheie din instituțiile europene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.