Consilierul pentru securitate națională al președintelui Donald Trump, în vizită în Israel

Consilierul de securitate naţională al preşedintelui american Donald Trump, John Bolton, a ajuns duminică în Israel pentru discuţii despre Iran, Siria şi Fâşia Gaza, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Foto: Wikipedia

Bolton a precizat pe contul său de Twitter că este „nerăbdător să se întâlnească cu premierul (Benjamin) Netanyahu şi cu alţi oficiali pentru a începe discuţii bilaterale şi a vorbi despre o serie de subiecte legate de securitatea naţională”.

Au fost oferite puţine detalii privind programul vizitei, însă luni dimineaţă este prevăzută o întâlnire cu Netanyanu la Ierusalim.

Potrivit unui responsabil al ambasadei americane, discuţiile cu premierul şi cu alţi oficiali israelieni vor aborda „chestiuni de securitate regională”

Israelul şi Casa Albă împărtăşesc aceleaşi preocupări privind Iranul şi implicarea acestuia în Siria, unde Teheranul, la fel ca Rusia, îl susţine pe preşedintele Bashar al-Assad. 

Pe 8 mai, președintele american Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din acordul internaţional JCPOA privind programul nuclear iranian, în pofida apelurilor făcute de partenerii săi europeni.

Citiți și: Premierul israelian laudă fermitatea președintelui SUA împotriva “agresivității regimului din Iran”

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.