Consiliul Afaceri Externe analizează astăzi, în Luxemburg, noi modalități de limitare a migrației

Miniștrii de externe ai statelor membre ale UE vor discuta astăzi, în Luxemburg, despre modalități de a limita fluxurile migratorii din statele nord-africane către Europa, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului UE.

Foto: European Commission

România va fi reprezentată la reuniunea Consiliului Afaceri Externe de către secretarul de stat pentru relații cu vecinătatea estică și relații multilaterale la nivel global, Dan Neculăescu.

Potrivit MAE, în marja reuniunii CAE, va avea loc o reuniune ministerială a Parteneriatului Estic, prilej cu care miniștrii de externe europeni vor evalua, împreună cu omologii lor din statele partenere (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina), stadiul relației de cooperare.

Citiți și Consiliul European informal din Salzburg, o oportunitate de avansare a agendei europene în domeniile securității interne, migrației și Brexitului

În acest an aproximativ 88.000 de persoane au ajuns în Europa prin trecerea Mării Mediterane, în scădere cu 40% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit datelor Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie.

Uniunea Europeană încearcă să obţină mai mult sprijin din partea statelor din Africa de Nord, unde se află majoritatea punctelor de plecare ale ambarcaţiunilor cu migranţi.

În luna iunie, liderii statelor UE au susţinut ideea creării unor centre de debarcare în nordul Africii pentru migranţii salvaţi pe mare. Nicio ţară africană nu s-a oferit să găzduiască astfel de centre, deşi Egiptul şi Marocul au fost menţionate ca posibili parteneri.

One Response to Consiliul Afaceri Externe analizează astăzi, în Luxemburg, noi modalități de limitare a migrației

  1. Sebastian 18/10/2018 at 23:31

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.