Corespondență din Strasbourg. Europarlamentarul Traian Ungureanu: Cu audierea lui Julian King continuăm un joc al confuziei la nivel britanic și european

Corespondență din Strasbourg – Teodora Ion

Audierea lui Julian King în Comisia pentru libertăți civile a Parlamentului European  pentru postul de comisar european pentru securitatea uniunii ”continuă un joc de confuzie și incoerență”, atât la nivel european, cât și pentru britanici, susține eurodeputatul Traian Ungureanu (PNL, PPE).

“S-a discutat despre bune intenții și despre legămintele de loialitate ale lui Julian King față de binele Europei. Cu audierea acestuia continuăm un joc al confunziei, incoerență, atât pe plan intern, la nivelul Marii Britanii, cât și pe plan european“, a precizat Traian Ungureanu, europarlamentar al grupului PPE și al Comisiei LIBE în cadrul unei întâlniri cu jurnaliștii români, la Strasbourg. traian-ungureanu

Traian Ungureanu a făcut trimitere la lipsa de consecvență a președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care “a propus un comisar după ce le-a reproșat parlamentarilor britanici prezența în Parlament”.

“Vineri are loc summitul de la Bratislava la care Marea Britannie nu va lua parte. Unde este coerența? Cred că momentul acesta definește starea de nepregătire și confuzie generală. Nimeni nu știe ce are de făcut, ce urmează. Toată lumea știe doar care a fost rezultatul votului din 23 iunie, atât”, a precizat membrul PPE.

Traian Ungureanu a vorbit și despre ideea creării unei armate europene, adusă în discuție de mai mulți înalți funcționari europeni.

Citiți și Un nou pas spre armata europeană: Jean-Claude Juncker vrea să propună înființarea unui sediu pentru comandamentul militar al Uniunii Europene

Acesta a catalogat-o ca fiind “o ambiție periculoasă pentru zona de est a Europei. Asta ar însemna decuplarea Estului, un conflict mărturisit sau nu cu NATO sau SUA, exact ce nu are neovie Estul în acest moment“, a conchis membrul Parlamentului European din partea PPE, Traian Ungureanu.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.