Criza economica in 2012. Noi amenintari de extindere asupra marilor economii

2012 va fi un an decisiv pentru zona euro, pe măsură ce o criză care a izbucnit acum doi ani în micuța Grecie amenință să se extindă asupra marilor economii europene, fapt care afectează piețele financiare și economia globală, scrie Adevarul.ro.

Italia trebuie să vândă obligațiuni și bonuri de trezorerie în valoare de 118 miliarde de euro, doar în primul trimestru care va începe la mijlocul lui ianuarie, iar Spania trebuie să-și refinanțeze 60 de miliarde de euro, conform estimărilor Royal Bank of Scotland. La rândul lor, Franța și Olanda vor licita obligațiuni în această lună, conform informațiilor publicate de publicația financiară „Wall Street Journal”, aminteste  Adevarul.ro.

„Europa este, în mod absolut, principala mea preocupare. Este atât de sus încât mi-e greu să mă gândesc care este preocuparea mea numărul doi”, a declarat Alan Blinder, profesor de economie la Princeton și fost vice-guvernator al Rezervei Federale.

„Pur și simplu este o listă nesfârșită de lucruri care pot merge rău și care pot să ne pună pe un drum greșit”, consideră acesta, adăugând „aceasta nu va fi doar problema Europei. Dacă se va transforma într-o adevărată criză financiară în cadrul sistemului bancar european, atunci va infecta America, va infecta Asia, va infecta America de Sud, va infecta toată lumea”.

Mai multe informatii despre subiect, aici.

Sursa foto: asiaforexmentor.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.