Cum arată CV-ul Corinei Creţu în comparaţie cu CV-urile celorlalţi comisari

corina-cretuActuali comisari europeni, foşti prim-miniştri, foşti sau actuali miniştri, foşti preşedinţi de partid, diplomaţi, directori ai unor instituţii internaţionale, foşti primari sau profesori universitari se află pe lista viitorilor comisari europeni anunţată vineri de preşedintele Comisiei Europene.

Printre ei se află şi Corina Creţu, propunerea României pentru comisar european, care, prin comparaţie cu numele anunţate de Jean-Claude Juncker, are unul dintre cele mai sărace CV-uri, scrie Gandul.info. De exemplu, contracandidata sa pentru portofoliul Politiciilor Regionale, Vera Jourova, este ministru al Dezvoltării Regionale în Cehia şi a deţinut şi funcţia de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, fiind cea care a negociat cu Comisia Europeană finanţările pe fonduri europene.

Jean-Claude Juncker, preşedintele ales al Comisiei Europene, i-a transmis vineri premierului italian Matteo Renzi, a cărui ţară asigură preşedinţia Uniunii Europene, lista comisarilor europeni în rândul cărora se află şi europarlamentarul Corina Creţu. Anunţul privind distribuirea portofoliilor urmează să fie făcut la mijlocul săptămânii viitoare. Potrivit declaraţiilor oficiale, România vizează portofoliul pentru Politicile Regionale, dar potrivit unei informaţii publicate de Euractiv, Corina Creţu ar putea primi domeniul ajutorului umanitar, informaţie infirmată însă de premierul Victor Ponta.

Pentru portofoliul Politicilor Regionale, Corina Creţu intră în cursă cu nume grele. Este vorba, în primul rând, de Vera Jourova, ministru al Dezvoltării Regionale în Cehia, care a deţinut şi funcţia de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, fiind cea care a negociat cu Comisia Europeană finanţările pe fonduri europene. Portofoliul este dorit şi de Croaţia, care l-a nominalizat pe actualul comisar pentru Protecţia Consumatorilor, Neven Mimica.  În 2001, acesta a fost numit ministru al Integrării Europene, iar în 2011 a fost numit vicepremier responsabil cu politicile interne, externe şi europene.

Cititi mai multe AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.