Deutsche Welle: Administrația Trump a redus statutul diplomatic al Delegației Uniunii Europene în Statele Unite

Administrația americană a președintelui Donald Trump a redus statutul diplomatic al delegației Uniunii Europene în Statele Unite, a confirmat pentru Deustche Welle un oficial european care precizează că această decizie s-a produs la sfârșitul anului trecut, fără notificare.

Mișcarea neanunțată a Departamentului de Stat al SUA a redus statutul diplomatic al delegației UE la Washington de la cea de stat membru la organizație internațională.

Foto: Donald Tusk / Facebook

“Nu știm exact când au făcut-o, pentru că au uitat în mod convenabil să ne notifice”, a declarat oficialul UE pentru DW.

Deutsche Welle notează că la funeraliile naționale pentru fostul președinte George H.W. Bush, în timp ce diplomații s-au adunat la Washington pentru a-și prezenta condoleanțele, ambasadorul UE la Washington, David O’Sullivan, nu a fost chemat în ordinea cronologică obișnuită, de la cel mai vechi la cel mai nou ambasador acreditat în capitala SUA.

Reamintim că anul 2018 a fost marcat de tensiuni, atât în contextul G7, cât și la nivelul NATO, între președintele american Donald Trump și partenerii săi occidentali. Summit-ul Alianței Nord-Atlantice a produs dezacorduri majore între liderul SUA și mai mulți lideri europeni, în frunte cu cancelarul german Angela Merkel, iar criza comercială generată de impunerea de tarife Uniunii Europene pentru importul de aluminiu și oțel a fost dezamorsată după o întrevedere Trump-Juncker, la Washington.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.