Donald Trump anunţă, într-o întâlnire cu Emmanuel Macron la ONU, că se gândeşte să organizeze o paradă militară de 4 iulie la Washington, inspirată de cea de la Paris

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, dorește organizarea pe 4 iulie, Ziua Independenței, a unei parade militare la Washington similare celei văzute de el anul acesta la Paris cu prilejul Zilei Naționale a Franței.

„Ne gândim într-adevăr să avem, pe 4 iulie, o mare paradă, pentru a arăta puterea noastră militară”, a spus luni Donald Trump, în fața jurnaliștilor, la începutul întâlnirii sale cu președintele francez, Emmanuel Macron, la un hotel din New York, oraș unde amândoi participă la dezbaterile Adunării Generale a ONU.

Liderul american a reiterat faptul că parada la care a asistat pe 14 iulie, de Ziua Bastiliei, sărbătoarea națională a Franței, a fost “una dintre cele mai bune” pe care le-a văzut vreodată.

„A fost ceva extraordinar” și „poate că putem face ceva similar pe 4 iulie, pe bulevardul Pennsylvania din Washington”, a declarat Trump, potrivit The Guardian.

„Va trebui să încercăm”, a adăugat el, adăugând că i-a cerut secretarului general al Casei Albe John Kelly să examineze acest lucru.

Cei doi şefi de stat au discutat despre o serie de provocări internaţionale, inclusiv despre terorism şi securitate.

 

SUA celebrează în fiecare an, pe 4 iulie, Ziua Independenței, organizând evenimente și parade, dar nu de tip militar.

Citiți și:  Donald Trump, o nouă întâlnire bilaterală cu Emmanuel Macron, în contextul celei de-a 72-a reuniuni a Adunării Generale a ONU de la New York

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.