Connect with us

Gabriela Zoană

Eurodeputatul Gabriela Zoană (PSD, S&D), întrevedere cu președintele PE, Antonio Tajani, privind bugetul Politicii Agricole Comune

Published

on

Eurodeputatul român Gabriela Zoană a avut o întrevedere cu președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, prilej cu care cei doi au discutat despre solicitarea Comisiei Europene către Ministerul Justiției de a oferi informații privind unele dosare în curs, dar și despre viitorul agriculturii europene. 

Potrivit unui comunicat al europarlamentarului român, primul subiect aflat pe agenda discuțiilor „s-a referit la limitele exercitării coerente și corecte a atribuțiilor instituțiilor naționale și europene în scopul promovării și perpetuării valorilor democrației și evitarea ingerințelor în justiția unui stat membru de către orice altă instituție europeană decât organele judiciare naționale competente”.

„În contextul situației create în România prin solicitarea Comisiei Europene către Ministerul Român al Justiției de a furniza date concrete legate de cauze penale și anumite persoane, deputatul european Gabriela Zoană și-a arătat îngrijorarea și a precizat că s-ar putea crea un precedent periculos la nivelul Uniunii, mai ales pentru că până în prezent Comisia nu a dat explicații cu privire la criteriile după care a întocmit lista persoanelor pentru care se cereau aceste informații”, se arată în comunicatul citat.

Președintele Parlamentului European și-a menținut neutralitatea în această problemă, subliniind însă principiul respectării suveranității fiecărui stat membru. Antonio Tajani a subliniat faptul că trebuie separată poziția Parlamentului European de poziția Comisiei Europene, iar situația creată în cazul României trebuie clarificată la Comisia Europeană.

Al doilea punct pe agenda discuțiilor s-a referit la viitorul agriculturii europene.

În cadrul eforturilor pe care România le depune la nivel european în vederea promovării intereselor agriculturii românești și în contextul în care unul dintre cele 3 scenarii prezentate de Comisia Europeană este reducerea cu 30% a bugetului PAC (o reducere în cuantum de 120 miliarde Euro), cei doi oficiali au discutat despre problema fondurilor destinate agriculturii în cadrul viitoarei Politici Agricole Comune.

Eurodeputatul român Gabriela Zoană, în calitate de vicepreședinte al Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală, a punctat necesitatea menținerii bugetului PAC: ”După cum știți, domnule președinte, România deține una dintre cele mai mari suprafețe agricole din Uniunea Europeană. Menținerea PAC este extrem de importantă pentru a susține producția la nivelul Europei, pentru a o valorifica și pentru a limita, pe cât posibil, importurile din afara Uniunii Europene. Vă solicit, pe această cale, sprijinul pentru menținerea bugetului PAC și al celor 2 piloni, pentru menținerea plăților directe fără cofinanțare națională și pentru continuarea plăților SAPS. Pentru România este importantă reducerea decalajelor între fermierii din diferitele state membre”, a subliniat Gabriela Zoana în cadrul întrevederii.

Președintele Parlamentului European și-a exprimat susținerea pentru menținerea la același nivel al bugetului PAC și a subliniat importanța existenței unui acord privind Politica Agricolă Comună în Comisia AGRI și ulterior în plenul Parlamentului European. În data de 2 mai 2018 Comisia va prezenta pachetul legislativ privind PAC și viitorul buget al Uniunii Europene.

Președintele Parlamentului European a reiterat cu acest prilej faptul că va veni în vizită oficială în România până la sfârșitul acestui an.

Scenariile propuse de Comisia Europeană pentru PAC includ tăieri de până la 120 de miliarde de euro 

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a prezentat recent planurile executivului european pentru viitorul Cadru Financiar Multianual (CFM), abordând și problematica finanțării prin intermediul fondurilor de coeziune. Astfel, Comisia Europeană a propus trei scenarii pentru perioada post 2020, incluzând tăieri de până la 124 de miliarde de euro în cadrul politicii de coeziune, respectiv de 120 miliarde de euro în cadrul Politicii Agricole Comune. Comisia Europeană va prezenta propunerea formală pentru următorul buget pe termen lung al UE în lunile următoare, cel mai târziu la începutul lunii mai 2018. Între timp, Comisia va continua să asculte toate părțile interesate, inclusiv prin consultările publice privind prioritățile ale UE, lansate în ianuarie 2018.

Bugetul PAC pentru perioada 2014-2020 reprezintă aproximativ 38 % din bugetul global al UE. Cuantumul total al cheltuielilor PAC pe durata perioadei de 7 ani este de 408,31 miliarde €.

 

.

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Eurodeputatul Gabriela Zoană, vicepreședinte al Comisiei de agricultură și dezvoltare rurală din Parlamentul European: „Fermierii sunt extrem de mulțumiți de ceea ce am obținut la Bruxelles”

Published

on

În calitate de vicepreședinte al Comisiei de agricultură și dezvoltare rurală din Parlamentul European, Gabriela Zoană a vizitat câteva ferme din județul Argeș pentru a discuta cu fermierii în legătură cu modalitatea în care aceștia au primit vestea respingerii plafonării plăților directe în Comisia AGRI din cadrul Parlamentului European, se arată în comunicatul remis Calea Europeană.

În același timp, „am ținut să vizitez fermele în prezența reprezentanților administrației publice locale din localitățile în care aceste inițiative antreprenoriale s-au dezvoltat pentru a identifica exemple de bune practici în modul în care administrația locală sprijină inițiativele private.”, menționează europarlamentarul.

Ca vicepreședinte al Comisiei AGRI, „am plecat la drum anul trecut cu mandatul obținut în urma consultărilor cu fermierii români și cu oficialii din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale de a lupta împotriva intenției Comisiei Europene de a plafona plățile pentru fermieri în cadrul viitoarei Politici Agricole Comune.”

„Am obținut, după lungi eforturi, în cadrul Comisiei AGRI, respingerea plafonării subvențiilor.”

Eurodeputatul ne informează ca după discuțiile cu fermierii din Argeș a realizat că aceștia sunt extrem de mulțumiți de ceea ce „am obținut la Bruxelles.” Plafonarea plăților ar fi însemnat falimentul fermelor românești, ar fi însemnat o lovitură grea aplicată agriculturii noastre, un domeniu care aduce anual peste 4 miliarde de Euro din exportul de produse autohtone.”

Este îmbucurător să auzi de la oamenii care au investit în agricultură că efortul tău depus la Bruxelles are un impact atât de covârșitor asupra succesului afacerilor lor.

Europarlamentarul consideră că „Antreprenorii din agricultură trebuie încurajați în continuare. De succesul lor depinde calitatea produselor pe care le punem pe masă și tot de reușita lor depinde și viitorul agriculturii românești”, de accea „voi depune în continuare eforturi în Parlamentul European pentru egalizarea subvențiilor agricole la nivelul întregii Uniuni Europene.”

Din acest motiv, „aportul pe care îl au nu numai plățile directe, dar și alte diferite forme de sprijinire a fermierilor, așa cum sunt proiectele locale de asfaltare a drumurilor către exploatările agricole, reprezintă un ajutor acordat succesului agriculturii românești în ansamblul ei.”

Gabriela Zoană anunță că „Voi continua dialogul cu fermierii din zona Argeșului și în săptămânile ce urmează”.

Gabriela Zoană este europarlamentar român, membru al delegației PSD și al grupului politic S&D din Parlamentul European. Aceasta mai ocupă și funcția de Vice-Președinte al Comisiei de specialitate pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, este membru cu drepturi depline al Comisiei pentru Drepturile Femeii și Egalitate de Gen, precum și membru supleant în Comisia pentru dezvoltare regională și Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne. 

 

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Europarlamentarul Gabriela Zoană (PSD, S&D), vicepreședinte al Comisiei AGRI din PE, condamnă dublul standard privind calitatea produselor: Produsele destinate pieței vestice trebuie să aibă aceeași calitate ca și produsele destinate pieței estice

Published

on

Europarlamentarul Gabriela Zoană (PSD, S&D), vicepreședinte al Comisiei AGRI, a condamnat fermn în Parlamentul European dublul standard privind calitatea produselor.

”Produsele destinate pieței vestice trebuie să aibă aceeași calitate ca și produsele destinate pieței estice. Nu suntem cetățeni europeni inferiori, nu dorim să consumăm produse de calitate inferioară. Discriminarea în interiorul Uniunii Europene trebuie să înceteze”, a spus aceasta într-o intervenție susținută în plenul Parlamentului European, reunit la Strasbourg în ultima sesiune înainte de alegerile europene, programate pentru luna mai, potrivit unui comunicat remis CaleaEuropeană.ro. 

”Indiferent ce argumente ni se pot aduce, cum că gusturile europenilor din Est diferă de cele ale europenilor din Vest, eu vă asigur că toți cetățenii europeni sunt egali și trebuie să fie considerați egali de către producători, nu numai în ceea ce privește alimentația, ci în legătură cu orice presupune un proces de producție”, a completat eurodeputatul Gabriela Zoană.

”Trebuie să încetăm a mai gândi că cei din Europa de Est s-au obișnuit cu alimente de proastă calitate, cu autoturisme inferioare celor destinate pieței vestice, cu produse vestimentare de calitate inferioară.

Vă asigur pe toți că cetățenii europeni care provin din fostele state ale blocului comunist s-au obișnuit de 30 de ani cu gustul democrației, al libertății, al calității”, a mai spus europarlamentarul român.

Discursul eurodeputatului român a avut loc în contextul în care în Parlamentul European se discută existența dublului standard al produselor în cadrul Uniunii Europene, parlamentarii votând un raport care reprezintă un prim pas pentru eliminarea acestor standarde diferite de calitate pentru piața estică și vestică.

Mai precis, producătorii vor fi obligați să folosească aceleași ingrediente și aceleași cantități pentru a putea comercializa produsul în țările Uniunii Europene, în acest fel eliminându-se tendința de a folosi ingrediente sau procese de fabricație diferite pentru produsele din Vest față de produsele din Est.

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Eurodeputatul Gabriela Zoană în cadrul dezbaterii din PE privind situația statului de drept din România: „În România se respectă statul de drept”

Published

on

Corespondență din Strasbourg

Europarlamentarul Gabriela Zoană (PSD, S&D) a luat cuvântul în Parlamentul European în cadrul dezbaterii privind statul de drept din România și a subliniat faptul că „În România se respectă statul de drept”.

Gabriela Zoană a dorit să transmită tuturor că „atât timp cât eu o voi reprezenta în Parlamentul European nu voi permite nimănui să spună minciuni despre ea!”

Eurodeputatul a menționat în acest context „fac public un apel public pentru întreaga Europă: încetați presiunile pe justiția din România! Aplicați și în țările dumneavoastră tratamentul pe care îl aplicați României. România merită mai mult! Românii merită să fie reprezentați de patrioți în următorul Parlament European, s-au săturat de cei care–și denigrează țara!”

Mai mulți europarlamentari români și străini au luat cuvântul în această dezbatere, printre care: Ingeborg Grasle (PPE Germania), Sophia in ‘t VELD (vicepreședinte ALDE), Judith Sargentini (GREENS), Cristian Preda, Răzvan Popa (S&D), Claudia Țapardel (S&D), Monica Macovei și Dan Nica (liderul delegației PSD din PE).

În timpul acestei dezbateri nu au fost prezenți nici prim vice-președintele Comisiei Europene, Frans Timmermans și nici reprezentanți ai Consiliului Uniuniunii Europene. Președinția română a Conisliului Uniunii Europene nu a fost invitată de către Parlamentul European, potrivit surselor europene. Această dezbatere s-a încheiat fără o nouă rezoluție.

Citiți și: Comisarul european pentru Justiție, Vera Jourova: Dacă România nu revine pe calea reformelor, vom fi nevoiți să folosim toate mijloacele pe care le avem la dispoziție

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions
U.E.6 hours ago

Viktor Orban: Nu vom interveni de nicio parte a războiului ruso-ucrainean

G76 hours ago

Miniștrii de externe din G7 reafirmă ”angajamentul față de securitatea Israelului” și avertizează că sunt gata ”să adopte noi sancțiuni” contra Iranului, cerând părților să evite o escaladare

CONSILIUL EUROPEAN6 hours ago

Charles Michel răspunde la atacurile lui Trump cu cifre: Sprijinul UE pentru Ucraina, 150 de miliarde de dolari. Nu vă lăsați intimidat de Putin, că noi nu suntem

NATO6 hours ago

MApN: Încă trei avioane de luptă F-16 achiziționate de la Norvegia au aterizat în România la Baza Aeriană de la Câmpia Turzii

G76 hours ago

Țările G7 se angajează să consolideze apărarea aeriană a Ucrainei și vor analiza folosirea activelor rusești înghețate în sprijinirea Kievului

ROMÂNIA7 hours ago

Sebastian Burduja: Hidroelectrica și compania emiratează Masdar încheie un parteneriat de investiții verzi de 1,5 mld. de euro în România

U.E.7 hours ago

UE ar trebui să se folosească de politica comercială pentru a-și reafirma statutul de putere economică, reclamă Suedia și Finlanda, care deplâng abordarea ”mai defensivă și mai restrictivă”

U.E.9 hours ago

Finlanda cere ajutorul UE pentru a opri afluxul de migranți din Rusia

INTERNAȚIONAL9 hours ago

Din Ucraina, vicecancelarul german Robert Habeck face apel la parteneri să ofere Kievului mai multe sisteme de apărare antiaeriană pentru a continua lupta împotriva Rusiei

SUA9 hours ago

Directorul CIA avertizează că Ucraina ar putea pierde războiul cu Rusia dacă SUA nu trimit mai mult ajutor

ROMÂNIA1 day ago

În ultimii 30 de ani, România a beneficiat de investiții de peste un miliard de euro din partea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, subliniază directorul BERD pentru țara noastră

ROMÂNIA2 days ago

Directorul general ICI București, în cadrul Digital Innovation Summit: Lumea se schimbă şi va trebui să ne adaptăm. Foarte multe informații nu le mai putem opera decât dacă suntem digitalizați

ROMÂNIA2 days ago

Ne dorim să dezvoltăm Portul Constanța în perspectiva procesului de redresare și reconstrucție a Ucrainei, subliniază Marcel Ciolacu în Qatar: Avem nevoie de expertiza și experiența companiilor qatareze

ROMÂNIA2 days ago

Ministrul Adrian Câciu își dorește ca Europa anului 2030 să ”fie un furnizor mondial de tehnologie, un producător de semiconductori şi un producător de software”, fiind convins că România va fi cu totul alta

REPUBLICA MOLDOVA3 days ago

Gala AOR. Președintele Rețelei Orașelor și Municipiilor din R. Moldova din cadrul CALM: Ne dorim parteneriate în care Republica Moldova să se simtă parte a românității de facto și de jure

ROMÂNIA DIGITALĂ3 days ago

Digital Innovation Summit Bucharest explorează în perioada 16-18 aprilie punctul de intersecție dintre inovarea digitală, securitatea cibernetică și eforturile diplomatice într-o lume interconectată

ROMÂNIA DIGITALĂ3 days ago

Digital Innovation Summit/Nicolae Ciucă: Văd următorii 10 ani ca pe un deceniu al siguranței, în care investiția în inovație și tehnologie trebuie să fie parte a noului proiect de țară

ROMÂNIA4 days ago

Premierul Marcel Ciolacu, întâlnire cu președintele Congresului Mondial al Ucrainenilor: Lucrăm împreună pentru a asigura drepturi egale pentru minoritățile naționale din România și Ucraina

NATO1 week ago

Klaus Iohannis explică de ce România nu a investit 2,5% din PIB pentru apărare în 2023: Inflația, lipsa lichidităților la momentul achiziției și a echipamentelor militare

PARLAMENTUL EUROPEAN1 week ago

Regele Philippe al Belgiei, în plenul PE: „Europa și întreaga lume au mare nevoie de speranță”

Trending