Eurodeputatul Răzvan Popa (PSD, S&D): OUG privind Legile Justiției în acord cu viziunea europeană

Eurodeputatul PSD Răzvan Popa susține că modificarea Legilor Justiției, prin OUG, vine în urma dialogului cu instituții precum CSM sau Comisia de la Veneția și reflectă dorința guvernării de a impune o legislație bună și în acord cu viziunea europeană.

Foto: European Parliament

„Prin acest OUG au fost, în primul rând, realizate toate corelațiile între cele trei acte normative privind Justiția. Acestea intră în vigoare, iar o astfel de măsură era clar necesară. Nu în ultimul rând, această OUG preia recomandări ale CSM și Comisiei de la Veneția privind legile în cauză.

Preluarea acestor recomandări este o dovadă că acuzațiile la adresa coaliției de guvernare – cum că nu ar fi deschisă la dialog – au fost dezinformări. Este regretabil că și acum mai există astfel de dezinformări, deși lucrurile sunt lămurite.

Realitatea este tocmai aceea că se dorește o legislație bună și în acord cu viziunea europeană – o legislație pentru o justiție puternică, dar și care apără drepturile simplilor cetățeni” susține Răzvan Popa.

Guvernul a adoptat, în ședința de luni, ordonanța de urgență care aduce modificări Legilor Justiției, a anunțat ministrul Justiției, Tudorel Toader. Actul normativ are 9 articole.

„Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei. Suntem în momentul în care se încheie o perioadă de dezbateri pe cele trei legi ale justiţiei. A fost publicată şi cea de-a treia lege a justiţiei, care urmează să intre în vigoare mâine (marţi – n.r.). Pentru corelarea unora dintre prevederile celor trei legi, pentru preluarea unora dintre recomandările Comisiei de la Veneţia, pentru preluarea unora dintre solicitările scrise, explicite, ale Consiliului Superior al Magistraturii, pentru alte necesare corelări, Guvernul a adoptat prezenta ordonanţă de urgenţă”, a afirmat Tudorel Toader.

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.