Eurodeputatul Siegfried Mureșan critică populismul de tipul diviziunii între Est și Vest: ”Nu este vorba de vest și est, ci despre țări cu guverne competente și țări cu guverne incompetente”

Țările din Europa de Est nu sunt dezavantajate de statele de vest în ceea ce privește politica Uniunii Europene, ci diferența este determinată de competența guvernelor care conduc statele europene, spune eurodeputatul Siegfried Mureșan (PNL, PPE), într-o postare pe Facebook constituită într-o ”replică pentru politicienii populiști din România”.

FOTO: European Parliament

Replică pentru politicienii populiști din România care spun că țările din estul Europei sunt dezavantajate de țările din vest în politica UE: Slovenia, țară din fostul bloc comunist, ca România, a întrecut anul acesta Statele Unite în clasamentul calității vieții oamenilor, realizat de organizația Social Progress Imperative cu sprijinul Deloitte”, a scris Mureșan.

Eurodeputatul român a continuat exemplele țărilor din regiune, nominalizând Estonia și Cehia.

”De asemenea, Estonia și Cehia, tot foste țări comuniste, au întrecut Cipru și Grecia și sunt aproape de a întrece și ele Statele Unite. Acest progres se datorează în mare parte apartenenței la Uniunea Europeană, a fondurilor europene și a accesului la piața unică”, a mai spus acesta.

 ”Nu este vorba de vest și est, este vorba despre țări cu guverne competente și țări cu guverne incompetente”, a conchis Mureșan.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.