EUROPARLAMENTARE 2014. Vasile Blaga: Abordăm alegerile europarlamentare cu foarte mare încredere

Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat vineri, la Slatina, la evenimentul de lansare a candidaților partidului la alegerile europarlamentare, că PDL abordează aceste alegeri cu foarte mare încredere deoarece partidul pe care îl conduce are ”cea mai competentă” listă de candidați, scrie AGERPRES.

MG_9492“Abordăm alegerile europarlamentare cu foarte mare încredere și o facem sub deviza: Europa în fiecare casă! Mai simplu spus, înțeleg prin Europa în fiecare casă, ca fiecare român să se bucure de avantaje faptului că suntem stat membru, înseamnă ca românii să fie respectați peste tot în Europa. Avem cea mai competentă listă de candidați, avem oameni cu care ne mândrim. (…)Avem echipă, avem platformă și vă avem pe dumneavoastră militanți. Împreună vom câștiga. (…)Cred că acest partid va fi principala forță politică după viitoarele alegeri generale și o putem face îndeplinind obiectivele de etapă”, a spus Vasile Blaga.

Liderul PDL a declarat că în România corupția a ajuns la nivel înalt iar declarațiile premierului Victor Ponta vor afecta România. “Astăzi suntem guvernați de cea mai putredă, cea mai coruptă putere de după 1990. Am crezut că le-am văzut pe toate până acum câteva săptămâni (…) Dar ce se întâmplă de câteva zile va face foarte mult rău României. Pentru că eu am crezut că au învățat ceva din 2012 dar n-au învățat nimic. Din datele oficiale puse la dispoziție de procurori, din păcate pentru România, că suntem români toți, am văzut că a ajuns corupția în Cabinetul primului ministru. Și am mai văzut că Ponta este total dependent de baronii lui locali. Și am mai văzut că acest om, care este prim ministru, din păcate, face aprecieri la adresa instituțiilor statului și a corpului de procurori din care spune că face și el parte când îi pică bine, aceste aprecieri ne vor face foarte mult rău, pentru că țările occidentale au ambasade la București. Nu trebuie să îi informăm noi, că se informează ei”, a mai declarat Vasile Blaga.

Președintele PDL a făcut referire și la ruperea USL, numindu-l pe președintele PNL, Crin Antonescu, “Crinuț” . “USL s-a rupt când lui Crinuț în sfârșit i-a venit mintea la cap și a văzut că PSD nu îl pune candidat și când Crinuț i-a zis lui Ponta, păi, dacă prin mila lui Dumnezeu totuși ajung președinte, nu te pun prim-ministru. Atunci s-au rupt”, a afirmat Vasile Blaga.

Prezent la evenimentul de la Slatina, europarlamentarul Theodor Stolojan a menționat că a vizitat Alro, fabrică pe care a aminitit că a susținut-o atunci când alți politiceni spuneau că producătorul de aluminiu este unul dintre “băieții deștepți din energie”.

“Aici se află una dintre uzinele fanion ale României, Alro Slatina. Vă reamintesc că o serie politicieni netrebnici au calificat Alro Slatina ca fiind unii dintre acei băieți deștepți care au făcut contracte păguboase cu Hidroelectrica pentru energie electrică. (…) La vremea respectivă am apărat interesele corecte ale Alro în fața tuturor și am avut porția de atacuri netrebnice la adresa mea”, a declarat Stolojan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.