Europarlamentarul Claudia Țapardel (S&D, PSD) salută acordul între grupul american Boeing și compania TAROM în vederea înnoirii flotei naționale cu cinci aeronave 737 MAX 8

Europarlamentarul Claudia Țapardel (S&D, PSD) salută acordul la care a ajuns compania națională TAROM și grupul american Boeing în vederea achiziționării a cinci aeronave 737 MAX 8 şi încheierea unui contract de leasing pentru două avioane 737-800.

Foto: Claudia Țapardel/ Facebook

”Premierul României, Viorica Dăncilă, a declarat la începutul ședinței de Guvern de ieri faptul că a fost semnat contractul pentru achiziționarea a 5 aeronave de tip Boeing 737-Max 8, construite special pentru operatorul nostru național. Aeronavele urmează să fie livrate până în anul 2023. Această investiție va contribui semnificativ la îmbunătățirea serviciilor, siguranța pasagerilor și extinderea destinațiilor în întreaga lume. Pe termen lung, această măsură va maximiza veniturile companiei și va crea noi locuri de muncă”, a precizat eurodeputatul român în cadrul unui mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

”În calitate de membru al Comisiei pentru Transporturi și Turism din Parlamentul European, dar și de legiuitor care a lucrat pe dosare extrem de importante privind aviația europeană, consider că obiectivul Guvernului, de a crește competitivitatea companiei Tarom pe piața aviației intra- și extracomunitare, este una benefică atât pentru economia națională, cât și pentru cea europeană. În aceleași timp, mă bucur să constat că la nivel guvernamental există o preocupare serioasă și eficientă cu privire la un sector care pe termen mediu și lung va juca un rol din ce în ce mai important într-o lume globalizată și interconectată”, a completat Claudia Țapardel.

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova a participat, luni 16 iulie a.c., la Londra la ceremonia de semnare a contractului prin care TAROM achiziționează cinci aeronave Boeing 737-MAX 8, construite special pentru operatorul național, informează Ministerul Transporturilor. Semnarea acestei comenzi ferme între compania TAROM, reprezentată de directorul general Wolff Werner-Wilhelm și Boeing, prin Kevin G. McAllister – președinte și director executiv al Boeing Commercial și Ihssane Mounir – vice-președinte de marketing și vânzari, a avut loc în cadrul Târgului aviatic Farnborough International Airshow, evenimentul aerospațial al anului din Europa. Aparatele vor fi livrate până în anul 2023, dar între timp va continua înnoirea flotei TAROM.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.