Europarlamentarul Gabriela Zoană (PSD, S&D), în vizită oficială a delegației PE în Qatar: Doha își pune speranțe în președinția României la Consiliul Uniunii Europene

Oficialitățile qatareze își pun speranțe în președinția României la Consiliul Uniunii Europene, care începe la 1 ianuarie, și și-au exprimat opinia că România va ajuta la consolidarea relațiilor UE-Qatar, a transmis euroaprlamentarul Gabriela Zoană (PSD, S&D), care a participat în perioada 17-18 decmbrie la cea de-a cincea ediție a întâlnirii interparlamentare UE – Qatar.

Foto: gabrielazoana.ro

Printre oficialitățile care s-au întâlnit cu membrii delegației au fost prim-ministrul Qatarului, Abdullah Bin Naser Bin Khalifa Al-Thani, care îndeplinește și funcția de ministru de interne, vicepremierul Sheikh Mohammed bin Abdul Rahman bin Jassim, care îndeplinește și funcția de ministru de Externe, dar și cu alte oficialități care au însoțit înalții demnitari în cadrul întâlnirilor.

”Am avut prilejul de a vedea îndeaproape evoluția rapidă pe care statul Qatar o are în diverse domenii, dar și rolul activ și influent pe care Qatar îl joacă la nivel regional și internațional în interesul păcii și stabilității. Întâlnirea a fost un dialog constructiv pe subiectul relațiilor strategice dintre Qatar și Uniunea Europeană, dar și despre rolul Consiliului Consultativ și al Parlamentului European în sprijinirea și promovarea acestor relații”, a precizat europarlamentarul român pe site-ul său, unde a prezentat pe larg vizita sa în Qatar.

Foto: gabrielazoana.ro

În timpul discuțiilor oficiale s-au analizat și o serie de probleme regionale și internaționale de interes comun, precum lupta împotriva terorismului și radicalizării, situația economică dar și promovarea femeilor.

”Ca membru în Comisia FEMM din cadrul Parlamentului European, am apreciat faptul că în Qatar jumătate dintre studenții din Univesitatea din Qatar sunt fete iar 51% dintre femeile din Qatar sunt active profesional”, a precizat eurodeputatul.

Foto: gabrielazoana.ro

Vizita delegației Parlamentului European a cuprins și întâlniri cu Dr. Mutlaq Al-Kahtani, trimis special al ministrului Afacerilor Externe pentru contracararea terosismului și mediere pentru conflicte, cu Ali bin Samikh Al-Marri, președinte al Comitetul Național pentru Drepturile Omului, cu Issa bin Saad Al Jafali Al Nuaimi, ministrul pentru Dezvoltare administrativă, muncă și afaceri sociale, dar și cu Faisal Al-Suwaidi, președinte al Cercetarii și Dezvoltarii al Fundației Qatar, principalul promotor și susținător al proiectelor destinate tinerilor și cercetătorilor.

Foto: gabrielazoana.ro

”Qatarul este, fără îndoială, pe un drum bun din punct de vedere al egalității de șanse. Ceea ce mi-a atras atenția în mod special este faptul că orice femeie poate accede la un job sau la o funcție dacă dorește și dacă are pregatirea necesară să activeze într-un anumit domeniu. M-am bucurat că și autoritățile qatareze sunt preocupate de domeniul educației și de pregătirea viitoarelor generații”, a apreciat Gabriela Zoană.

”Qatarul a făcut progrese în ceea ce privește respectarea drepturilor muncitorilor, pentru care au fost criticați în timpul vizitei anterioare pe care am avut-o alături de membrii delegației oficiale a Parlamentului European, în luna aprilie a acestui an. Acesta este un lucru îmbucurător, în special știind că în Qatar lucrează și muncitori europeni, între care și români”, a conchis europarlamentarul român.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.