Europarlamentarul Ramona Mănescu (PPE): România își poate asuma fără probleme, în flancul estic al UE, rolul de lider pentru relația cu zona Caucazului și întregul Bazin Caspic

Europarlamentarul Ramona Mănescu (PPE) a îndemnat România să își asume, în flacul estic al Uniunii Europene, rolul de lider pentru relația cu zona Caucazului și întregul Bazin Caspic.

Într-o intervenție susținută în cadrul Forumului ”Constanța – Danube – Black Sea Economic Opportunities”, eurodeputatul român a punctat că, dacă ”România ar fi suficient de puternică, și partenerii noștri din NATO și UE ar fi mulțumiți de un așa parteneriat. Dacă România este puternică, este dorită ca partener”, a punctat Mănescu.

Precizând în postarea însoțită de interveția sa video la forumul amintit mai sus că statul nostru se află în prima linie a rutelor comerciale către zona Caucazului, Ramona Mănescu a justificat de ce România are tot interesul să suțină ”Acordul de Parteneriat și Cooperare cu Azerbaijanul, ce urmează a fi semant până la finalul acestui an”.

”Politica Europeană de Vecinatate (EVP) incurajează atât dezvoltarea relațiilor cu țările din Parteneriatul Estic, cât și implicarea directă, a statelor membre, în creșterea relațiilor bilaterale cu țări precum Azerbaidjan, Georgia sau Turkmenistan”, a completat eurodeputatul.

”Porturile Turkmenbashi din Turkmenistan, precum și Batumi și Poti din Georgia sunt pregătite, iar Portul Constanța a semnat deja protocoalele de colaborare necesare. La fel și cu portul Ningbo Zhoushan din China, al șaselea port al lumii ca volum de mărfuri operate. Anul trecut s-a adăugat protocolul cu Portul Baku din Azerbaijan”, a completat Mănescu, adăugând că aceste colaborări sunt în linie cu interesele europene și au sprijin legal și strategic de la Bruxelles.

Citiți și: 

Europarlamentarul Ramona Mănescu (PPE): România, prin prezența sa la Marea Neagră și prin noile resurse energetice descoperite a devenit un vârf de lance al unor interese economice și de securitate

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.