Europarlamentarul Răzvan Popa (PSD, S&D): România este pregătită să exercite președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene

România este pregătită să exercite președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, a spus europarlamentarul Răzvan Popa (PSD, S&D) în cadrul unui mesaj pe pagina sa de Facebook.

Foto: Răzvan Popa/ Facebook

Eurodeputatul român a participat ieri, alături de alți coleți eurodeputați, ministrul delegat pentru Afaceri Europene și angajați români în instituțiile europene, la o discuție interactivă despre ce înseamnă preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene de către România.

Dezbaterea, organizată de EUROPULS – Centrul de Expertiză Europeană și găzduită de Reprezentanța Permanentă a României de UE, s-a axat pe principalele provocări, dar și oportunități ale României, începând cu 1 ianuarie 2019.

”Brexit, Cadrul Financiar Multianual, migrația și apărarea sunt cu siguranță cele mai importante teme aflate pe agenda Consiliului, Comisiei și a Parlamentului UE pentru care va fi nevoie de un consens al statelor membre, iar rolul de mediator va reveni României, în calitate de deținătoare a președinției Consiliului UE”, a conchis europarlamentarul Răzvan Popa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.