Europarlamentarul PSD/S&D Claudia Țapardel: „Preşedintele Comisiei Europene, uşor dezorientat, denaturează realitatea din România”

Europarlamentarul PSD/S&D Claudia Ţapardel a luat act cu surprindere şi dezamăgire de declaraţiile făcute de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, potrivit cărora „Guvernul de la Bucureşti nu a înţeles pe deplin ce înseamnă să prezidezi ţările UE”.

„Preşedintele Comisiei Europene pare din nou „DEZORIENTAT” şi denaturează realitatea din România, în condiţiile în care primul ministru al României, Viorica Dăncilă, atât în întâlnirile oficiale pe care le-a avut la nivelul Comisiei, cât şi în declaraţiile publice din Parlamentul României, dar şi din şedinţele de Guvern, a confirmat că suntem foarte pregătiţi pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE. În plus, premierul României, împreună cu partidele aflate la guvernare, fac eforturi supranaturale de a căuta consensul la nivel naţional, dar, din păcate, preşedintele Iohannis este cel mare menține un conflict permanent, căutând orice pretext de a deschide un nou front de război cu Guvernul, dintr-un interes pur personal şi meschin ce ţine de alegerile prezidențiale, ignorând totodată şi obligațiile europene ce revin României”, a declarat europarlamentarul Claudia Ţapardel, potrivit unui comunicat transmis către CaleaEuropeana.ro.

La prima vedere, declaraţiile preşedintelui Comisiei Europene par surprinzătoare, dar ţinând cont de orientarea politică a acestuia, sunt de înţeles şi poate fi interpretată într-o cheie electorală.

„Nu trebuie să ignorăm faptul că preşedintele Juncker este totuşi un exponent al Partidului Popularilor Europeni, iar acesta este un atac la adresa Guvernului PSD, poate cel mai important Executiv social-democrat din UE, dintr-un interes ce ţine strict de campania electorală pentru Parlamentul European.

Ar fi fost mult mai corect din punct de vedere politic să îi atragă atenția președintelui Klaus Iohannis pentru derapajele permanente,  nerespectarea statului de drept şi a Constituției unui stat membru al Uniunii Europene. Preşedintele Juncker ar trebui sancţionat pentru o astfel de poziţie, care nu este firească pentru cel care deţine şefia Comisiei Europene”, a precizat Claudia Ţapardel.

Atacul lansat de preşedintele Comisiei este total nepotrivit, în condiţiile în care şi alte state membre ale UE, atunci când au preluat şi deţinut preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, au avut situaţii mult mai grave de instabilitate politică. În Finlanda, Guvernul este susținut cu o diferență de câteva voturi în Parlament, Malta a avut alegeri anticipate în timpul președinției Consiliului UE, Cehia are un Guvern minoritar, iar în Belgia, primul ministru tocmai a demisionat. Nu trebuie uitate evenimentele din Franţa, care au şocat opinia publică şi despre care nimeni din conducerea Comisiei Europene nu spune nimic.

„Este cu atât mai grav să lansezi un asemenea atac când ai în fruntea Guvernului un premier, Viorica Dăncilă, fost europarlamentar, care cunoaşte foarte bine agenda europeană.De altfel, în cadrul întâlnirii bilaterale recente cu preşedintele Juncker, chiar de la începutul lunii Decembrie, au existat asigurări de ambele părţi, atât din partea României că suntem foarte pregătiţi, dar şi Comisia Europeană şi-a declarat convingerea în ceea ce priveşte pregătirea şi capacitatea României de a susţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene”, susţine europarlamentarul Claudia Ţapardel.

One Response to Europarlamentarul PSD/S&D Claudia Țapardel: „Preşedintele Comisiei Europene, uşor dezorientat, denaturează realitatea din România”

  1. Maria Palliu 30/12/2018 at 01:51

    Felicitari Claudia Tapandrel! Felicitari! Asa este si faptul ca ai spus-o cu atata rigorizitate te felicit de o mie de ori! Si eu in locul tau asa as fi facut insa din pacate nu sunt acolo sa pot pune punctul pe I…sufar in tacere cand vad nedreptatile si mai ales ca stau departe de tara si nu vad ce anume m-ar putea aduce inapoi in tara pentru ca chiar imi doresc foarte mult! Felicitari, Claudia, inca odata.
    De asemenea respect toate doamnele puternice din politica romaneasca. Sa ne ajute Dumnezeu sa reusim! Respect!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.