Exerciții cu rachete S-400 în Marea Neagră: Rusia a simulat respingerea unui atac masiv cu rachete

Sisteme de rachete sol-aer S-400 au respins un atac masiv cu rachete simulat în cursul unor manevre desfăşurate de Rusia joi pe coasta sa de la Marea Neagră, a anunţat serviciul de presă al Districtului militar Sud într-un comunicat, citat de agenţia de presă RIA Novosti.

În cadrul unor aplicaţii care fac parte din planul de pregătire (pe acest an), militarii unităţilor de apărare aeriană din cadrul Districtului militar Sud, dislocate în regiunea Krasnodar, au respins cu succes un atac masiv cu rachete din partea unui inamic convenţional”, menţionează comunicatul, potrivit Agerpres.

Foto: Wikipedia

”Baterii de S-400 Triumf – cu o rază de interceptare a ţintelor aeriene de 400 de km la o înălţime de până la 30 de km – au simulat acţiuni de detectare şi urmărire a ţintelor unui inamic imaginar şi au efectuat lansări electronice de rachete pentru distrugerea lor”, conform aceluiaşi text.

Exercițiul survine în condițiile în care Rusia a desfăşurat de curând o a patra divizie de sisteme antirachetă S-400 sol-aer în peninsula Crimeea, în contextul tensiunilor cu Ucraina privind Marea de Azov. De asemenea, în același context, nava de desant USS Fort McHenry a marinei americane a traversat duminică strâmtoarea Dardanele în direcţia Mării Negre, fiind prima navă militară americană care ajunge în regiune de când Rusia a sechestrat trei nave ucrainene în luna noiembrie în strâmtoarea Kerci.

S-400 este destinat interceptării la mare distanţă a rachetelor balistice şi de croazieră, a bombardierelor strategice şi a altor tipuri de avioane, dar şi atacării ţintelor terestre.

Prima subunitate de S-400 a fost instalată în ianuarie 2017 în Feodosia, iar a doua a intrat în serviciu în ianuarie 2018 la Sevastopol. 

Sistemul antiaerian rus S-400 (SA-21 Growler potrivit terminologiei NATO) este de ultimă generaţie, are o rază lungă de acţiune şi este conceput pentru a distruge aeronave, rachete de croazieră şi balistice, dar şi ţinte de la suprafaţă.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.