FINALA EURO 2016. Franța mobilizează 5.000 de polițiști pentru a preveni atacurile teroriste

Mai mult de 5.000 de polițiști francezi au fost dislocați în capitala Franței duminică, înaintea finalei dintre Franța și Portugalia din cadrul campionatului Euro 2016, notează Politico Europe.euro 2016 uefa.com

Oficialii poliției au declarat că forțe de ordine vor patrula în zona stadionului Stade de France, precum și în perimetrul suporterilor. Aproximativ 1.900 de ofițeri vor monitoriza arealul Turnului Eiffel, alți 3.400 fiind detașați pe bulevardul Champs Élysées.

Citiți și Euro 2016: Poliția belgiană a arestat un tânăr care voia să arunce în aer suporterii la meciul Belgia – Ungaria

Potrivit unui raport al BBC, în eventualitatea câștigării campionatului de către Portugalia, nu va fi permisă organizarea unei parade naționale din cauza preocupărilor legate de securitate. Mai mult de un milion de persoane au sărbătorit câștigarea campionatului Euro din 1998 pe străzile Parisului.

Franța este în continuă alertă încă din luna noiembrie a anului trecut când adepți ai Statului Islamic au deschis focul într-un restaurant, au luat cu asalt o sală de spectacole și s-au detonat lângă Stade de France, omorând 130 de persoane.

Recent, ministrul german de interne a declarat că finala camionatului european 2016  ar putea fi o ţintă atractivă pentru reţeaua teroristă Stat Islamic, mai ales dacă una dintre echipe va fi cea a Franţei. 

„Autorităţile franceze sunt bine pregătite. Şi nu avem niciun indiciu clar privind vreun plan de comitere a unui atentat. Dar, cu cât meciurile sunt mai spectaculoase, cu atât finala va fi o ţintă mai atractivă. Dar serviciile de securitate ştiu acest lucru”, a spus Thomas de Maiziere.

Urmăriți și Franţa mobilizează 90.000 de agenţi pentru EURO 2016. Ministrul francez de Interne: Adevărul este că riscul nu este zero

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.