Ministrul Fondurilor Europene: Vrem să reducem numărul organismelor intermediare şi al programelor operaţionale

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici a anuntat intentia de a reforma intregul sistem al fondurilor europene. Strategia sa este diametral opusa celei propuse de fostul ministru Leonard Orban, notează Business24.ro.

eugen teodorovici“Vom discuta in sedinta de Guvern de maine (miercuri, n.r.) cate organisme intermediare si cate programe operationale vom avea pentru exercitiul 2014-2020. Acum avem cate sapte din fiecare, dar vrem sa reducem numarul acestora, a spus Teodorovici la o conferinta despre IMM-uri.

Ministrul a declarat pentru Business24 ca programele operationale in viitorul exercitiu bugetar european 2014-2020 trebuie sa respecte anumite criterii care tin de finantare si de stabilirea prioritatilor.

“Trebuie sa exista criterii pentru a face programele operationale intr-o anumita forma: mult mai consistente din punct de vedere al prioritatilor, a finantarilor”, a declarat Eugen Teodorovici.

In plus, ministrul si-a aratat intentia de a reduce numarul angajatilor din sistem.

“Este un minister care, din punctul meu de vedere, cel putin astazi, este oarecum supradimensionat. (…) Avem intentia sa il reducem de la 300 de pozitii la 200.

Mai multe declaratii ale ministrului Teodorovici, AICI.

Sursa: Business24.ro
Foto: gov.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.