Formă inedită de a atrage atenția asupra poluării oceanelor. Un ONG cere ONU ca o insulă de deșeuri de mărimea Franței din Oceanul Pacific să fie recunoscută drept stat

Mai multe organizații de mediu încearcă să atragă atenția comunității internaționale asupra problemei poluării oceanelor. Astfel, acestea au depus o cerere la ONU prin care solicită ca o zonă cu deșeuri din Oceanul Pacific să fie recunoscută oficial ca stat, informează Digi24, care citează Adweek.

Foto: Wikipedia

Noul stat, care este o insulă de gunoaie, s-ar numi „Trash Isles” sau Arhipelagul Gunoaielor. Astfel, guvernul proaspăt înființat să poată să curețe deșeurile.

Inițiativa a pornit de la organizația non-profit The Plastic Oceans Foundation și portalul LADBible, beneficiind de aportul unor vedete precum Judi Dench și Mo Farah. În proiectul în cauză sunt implicați și politicieni americani, fostul vicepreședinte Al Gore anunțând deja că și-a depus candidatura pentru a deveni primul cetățean al acestui nou stat.

Conform acestora, cel puțin 8 milioane de deșeuri ajung anual în oceane. Peste un milion de păsări mor din cauza acestora.

Pentru ca țara de gunoaie, care ar avea suprafața Franței, să fie recunoscută, a fost creată o petiție care să strângă 100.000 de semnături.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.