Fostul premier ceh Petr Necas, pus sub acuzare pentru coruptie

petr Necas cehiaFostul premier ceh Petr Necas a fost pus sub acuzare pentru coruptie dupa scandalul care a dus la caderea guvernului sau de centru drepata, in iunie 2013, si a provocat o criza politica, a anuntat marti avocatul sau, citat de AFP si HotNews.ro.

Petr Necas a fost informat marti ca impotriva sa a fost initiata o procedura de inculpare, a afirmat avocatul Josef Lzicar, adaugand ca inca nu cunoaste toate detaliile.

Potrivit site-ului ziarului Pravo, Petr Necas a fost inculpat pentru ca ar fi propus unor deputati, in numar de trei, din cadrul partidului sau, “Democratii civici” (ODS), care se opuneau masurilor fiscale, sa demisioneze in schimbul unor functii in cadrul administratiei publice.

In schimb, cei trei deputati s-ar fi angajat fata de Necas sa voteze in favoarea proiectului sau de lege, vital la acea vreme pentru supravietuirea guvernului.

Daca va fi gasit vinovat, Petr Necas risca o pedeapsa de pana la sase ani de inchisoare, scrie Pravo.

Necas a condus guvernul ceh in perioada iulie 2010 – iunie 2013. A supravietuit unei motiuni de cenzura insa si-a dat demisia ulterior, dupa izbucnirea unui scandal privind acte de coruptie si abuz de putere in care era implicata fosta sa sefa de cabinet si amanta Jana Nagyova, cu care s-a casatorit intre timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.