FOTO | Columna lui Traian, iluminată în culorile Drapelului României, în prezența președintelui Klaus Iohannis

În prima zi a vizitei de stat în Italia, prima după 45 de ani, președintele României a participat la iluminarea Columnei lui Traian în culorile Drapelului României, alături de sute de cetățeni români, un moment simbolic ce marchează Centenarul Marii Uniri. 

„Sunt realmente emoţionat… e senzaţional, Columna lui Traian iluminată în tricolor, cred că un simbol mai profund şi mai frumos pentru legătura între popoarele noastre nu există, şi cum Columna este considerată certificatul de naştere al poporului nostru, cred că iluminarea tricolor se potriveşte excepţional de bine. Este emoţionant că au venit atâţia oameni, foarte, foarte mulţi români, lumea a cântat imnul, am avut tulnicăresele, care au acompaniat, am avut un foarte frumos spectacol organizat de municipalitate, un lucru extraordinar”, a declarat Klaus Iohannis. 

Șeful statului a fost însoțit de Prima Doamnă, Carmen Iohannis, alături de care a discutat cu cetățenii români prezenți la eveniment.

”În această seară, la Roma, Columna lui Traian a fost iluminată în culorile Drapelului României, moment simbolic într-un an cu o semnificație deosebită pentru țara noastră – celebrarea Centenarului Marii Uniri”, a scris, ulterior, președintele pe Facebook.

Citiți și Președintele Klaus Iohannis merge în Italia în prima vizită de stat din ultimii 45 de ani și la un deceniu distanță de la lansarea Parteneriatului Strategic România-Italia

Preşedintele Klaus Iohannis efectuează în Italia, în perioada 14-17 octombrie, fiind prima vizită de stat din ultimii 45 de ani, în care șeful statului are programate întâlniri cu preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, cu preşedintele Consiliului de Miniştri al Italiei, Giuseppe Conte, cu preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, Maria Elisabetta Alberti Casellati şi Roberto Fico, precum şi cu reprezentanţi ai cultelor religioase ortodox, greco-catolic şi romano-catolic şi cu reprezentanţii comunităţii româneşti, cea mai numeroasă din afara graniţelor. 

Vizita are loc în contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri şi al aniversării a 10 ani de la ridicarea relaţiei bilaterale dintre România şi Italia la nivel de Parteneriat Strategic Consolidat.

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.