Gala «România de Mâine – Micii ambasadori ai culturii româneşti», 27 noiembrie

În data de 27 noiembrie 2013, la Ateneul Român, se va desfăşura cea de-a şasea ediţie a Galei “România de Mâine – Micii ambasadori ai culturii româneşti”, dedicată promovării valorilor culturale româneşti. Evenimentul este organizat de Asociaţia Partenerilor Diplomaţilor Români, în parteneriat cu Asociaţia ”Craiova Capitală Culturală Europeană 2021, Clubul Lions Atheneum şi Centrul Cultural ”Casa Artelor”, şi se desfăşoară sub înaltul patronaj al Ministerului Afacerilor Externe.

Evenimentul se afla la a saptea editie a actiunilor diplomatice, cu scop de promovare a imaginii romanesti generale si cu deosebire a culturii autohtone, organizate anual de Asociatia Partenerilor Diplomatilor Romani din 2008 si se va structura pe o succesiune fireasca a reprezentatiilor artistice, premierea copiilor si momentele discursurilor oficiale.

La concert va participa si Filarmonica “Oltenia” Craiova

Tudor_GheorgheFideli de 5 editii conceptului si modalitatii asociatiei de promovare a imaginii Romaniei in lume, maestrul Tudor Gheorghe impreuna cu orchestra “Nova” condusa de dl. Marius Hristescu si regizoarea Alice Barb, vor ramane pilonii artistici ai evenimentului.

Amfitrionii serii vor fi Luminita Fatu, presedinta APDR, cu sprijinul absolut fara precedent al maestrului Tudor Gheorghe care, astfel, va adauga inca o valoare artistica demersului cultural de sustinere a Craiovei pentru “Capitala Culturala Europeana 2021”.

De asemenea, copiii selectati sa primeasca diploma de “Mici ambasadori ai culturii romanesti” din partea Asociatiei Partenerilor Diplomatilor Romani si bursa de 2000 euro din partea sponsorilor si partenerilor evenimentului, vor performa demonstrativ.

Din recunostinta si curtoazie diplomatica, anul acesta vom oferi o bursa “Micii ambasadori ai culturii romanesti” si unui copil din Muntenegru.

Ca la toate editiile evenimentelor organizate de Asociatia Partenerilor Diplomatilor Romani, sala va oferi propriul “spectacol” prin invitatii care formeaza un adevarat public tinta, reprezentat de ambasadorii straini acreditati la Bucuresti, reprezentanti de multinationale, politicieni si personalitati socio-culturale romane.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.