Galerie FOTO Klaus Iohannis alături de președintele Băncii Centrale Europene la summitul liderilor PPE

Președintele Klaus Iohannis a participat joi la summitul șefilor de stat și de guvern din Partidul Popular European (PPE), o reuniune tradițională a liderilor politici înaintea summitului Consiliului European la care liderii UE vor analiza recentele măsurile luate de SUA privind instituirea unor taxe la importurile de oțel și aluminiu și vor adopta o poziție comună în ceea ce privește cazul otrăvirii în Marea Britanie fostului spion rus Serghei Skripal.

La reuniunea liderilor PPE au participat, alături de Klaus Iohannis, Nicos Anastaniades (președinte, Cipru), Boiko Borrisov (prim-ministru, Bulgaria), Sebastian Kurz (cancelar, Austria), Angela Merkel (cancelar, Germania), Leo Varadkar (prim-ministru, Irlanda) Viktor Orban (prim-ministru, Ungaria), Andrej Plenkovic (prim-ministru, Croația), Mariano Rajoy (prim-ministru, Spania).

Totodată, la reuniune au luat parte și șefii celor mai importante instituții ale UE – Donald Tusk (Consiliul European), Jean-Claude Juncker (Comisia Europeană) și Antonio Tajani (Parlamentul European) – dar și liderii partidelor de opoziție din țările care nu sunt guvernate de partide membre PPE.

În imagini, președintele Klaus Iohannis apare alături de președintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi.

Galerie FOTO

Klaus Iohannis (președintele României, stânga), Angela Merkel (cancelarul Germaniei, dreapta), Jean-Claude Juncker (președintele Comisiei Europene, dreapta) / FOTO: Administrația Prezidențială

Klaus Iohannis (președintele României). În stânga sa apare Mario Draghi (președintele Băncii Centrale Europene) / FOTO: EPP Flickr

Donald Tusk (președintele Consiliului European, stânga) și Antonio Tajani (președintele Parlamentului European, dreapta) / FOTO: EPP Flickr

Joseph Daul (președintele PPE, stânga) și Manfred Weber (președintele grupului PPE din PE, dreapta) / FOTO: EPP Flickr

Jean-Claude Juncker (președintele Comisiei Europene) / FOTO: EPP Flickr

Angela Merkel (cancelarul Germaniei) / FOTO: EPP Flickr

Boyko Borisov (prim-ministrul Bulgariei, stânga) și Andrej Plenkovic (prim-ministrul, dreapta) / FOTO: EPP Flickr

Participarea șefului statului a avut loc și în condițiile în care Klaus Iohannis nu a participat la precedentul summit PPE, din luna decembrie a anului trecut. Cu toate acestea, președintele a avut o întrevedere bilaterală cu președintele Partidului Popular European, Joseph Daul, pe 31 ianuarie la Bruxelles.

Cea mai recentă participare a președintelui Klaus Iohannis la summitul Partidului Popular European a avut loc în luna octombrie a anului trecut.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.