GALERIE FOTO | Lansarea Președinției României la Consiliul UE. Cum s-a reflectat în imagini conferință de presă comună a președintelui Jean-Claude Juncker cu premierul Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă l-a primit vineri pe președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker la Palatul Victoria au avut loc, de asemenea, clustere tematice cu participarea membrilor guvernului României și a comisarilor europeni.
Discuțiile au vizat probleme precum piața internă (creștere, inovare și digital) convergență economică și socială, coeziune și incluziune, și aspecte legate de acțiunea Europeni la nivel global, chestiuni legate de apărare, securitate europeană, migrație și justiție fiind, de asemenea, dezbătute de oficialii europeni împreună cu membri Executivului de la București.

Foto: CaleaEuropeana/ by Diana Zaim

Foto: CaleaEuropeana/ by Diana Zaim

Foto: CaleaEuropeana/ by Diana Zaim

Foto: CaleaEuropeana/ by Diana Zaim

Foto: CaleaEuropeana/ by Diana Zaim

Foto: CaleaEuropeana/ by Diana Zaim

Foto: CaleaEuropeana/ by Diana Zaim

CONTEXT:

România a preluat marți, 1 ianuarie 2019, la aniversarea a 12 ani de aderare la Uniunea Europeană, președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Este pentru prima dată când țara noastră asigură, timp de șase luni, responsabilitatea de a prezida peste cele 28 de state membre ale UE și reprezintă centrul procesului decizional european într-o perioadă concomitentă cu definirea viitorului Europei Unite.

România a marcat joi și vineri, la București, preluarea oficială a președinției Consiliului Uniunii Europene, într-o serie de evenimente care a debutat joi seara cu un concert la Ateneul Român la care participă liderii instituțiilor UE – Jean-Claude Juncker, Donald Tusk și Antonio Tajani – și a continuat vineri cu întrevederi la nivel înalt ale Colegiului Comisiei Europene cu președintele Klaus Iohannis și cu premierul Viorica Dăncilă.

Vizita Colegiului Comisiei Europene la București, un moment ritualic săvârșit la începutul fiecărei președinții a Consiliului UE, este o premieră ce decurge din acest statut, iar ea vine în contextul în care președinția română și-a început activitatea oficial, gestionând prima reuniune a Consiliului Afaceri Generale în care teme delicate precum avansarea negocierilor privind viitorul Cadru Financiar Multianual și combaterea dezinformării în Uniunea Europeană au strălucit pe agenda primului CAG prezidat de România prin ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba.

Citiți, pe larg, și rămâneți la curent cu știrile și activitățile privinPreședinția României la Consiliul UE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.