Guy Verhofstadt, scrisoare către Mark Zuckerberg. Liderul ALDE solicită Facebook ștergerea unui video sponsorizat de Guvernul Ungariei care îi manipulează o declarație privind migrația

Liderul Grupului ALDE în Parlamentul European, Guy Verhofstadt, i-a scris fondatorului Facebok Mark Zuckerberg solicitându-i acestuia să ia măsuri ca urmare unui videoclip promovat de guvernul Ungariei în care este manipulată o declarației a europarlamentarului privind situația generată de migrație.

Într-o scrisoare publicată și pe pagina sa de Facebook, Verhofstadt i-a solicitat lui Zuckerberg înlăturarea conținutului video postat de guvernul de la Budapesta pe care liderul ALDE îl critică constant ca urmare a derapajelor la adresa statului de drept și încălcarea valorilor fundamentale europene. 

”Un video fals, sponsorizat de guvernul ungar, circulă online, care manipulează o declarație pe care am dat-o despre migrație, încălcând liniile directoare ale Facebook. Am scris lui Mark Zuckerberg cerându-i să se adreseze urgent și să ia pașii necesari”, a transmis liderul ALDE.

Videoclipul îl acuză pe Verhofstadt că este nesăbuit să susțină “mai multă migrație” în UE.

Ulterior, echipa Euronews pentru verificare a conținutul social media a demontat acuzația și a aflat că pasajul folosit în videoclip provine dintr-un interviu acordat în 2014, unde Verhofstadt a fost întrebat: “Este imigrația bună sau rea pentru Europa?”

Răspunsul complet al deputatului european a fost: “Avem nevoie de migrație, dar avem nevoie de migrație legală. Pentru moment, avem opusul. Avem migrație ilegală și trafic de persoane”.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.